Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο, η εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης Όχι στη βία και το ρατσισμό, ναι στην αλληλεγγύη, που διοργάνωσε ο Ολυμπιακός Πατρών με τα συνεργαζόμενα αθλητικά σωματεία Αετός Πατρών, Άρης Πατρών, Απόλλων Εγλυκάδας, Πετεινοί, Παμπατραϊκός, Φωστήρας Οβρυάς, Θύελλα Σκιαδά. Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν επίσης οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Φαρών-Μπεγουλακίου και οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι της Περιβόλας και Μπεγουλακίου.

Την ολοήμερη εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου που πρόσφερε μεγάλες ποσότητες τροφίμων για την ενίσχυση των συσσιτίων Αλληλεγγύης που ήδη προσφέρονται κάθε δευτέρα από τα γραφεία του Ολυμπιακού Πατρών σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες, στηρίζοντας το σύνθημα Στην κρίση κανένας μόνος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού: ο Βασίλης Χατζηπαναγής (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή), Κώστας Πετρόπουλος (παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, προπονητής Εθνικής ομάδας Μπάσκετ), Τόνια Στεργίου (Πρωταθλήτρια στο στίβο), Τάκης Πετρόπουλος (παλαίμαχος μπασκετμπολίστας) κ.ά.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πατρών, Κώστας Ντάσιος, αναφέρθηκε στις πολιτιστικές δράσεις και την αλληλεγγύη των σωματείων-συλλόγων καταδικάζοντας τη βία και το ρατσισμό στον αθλητισμό και στην προσπάθεια αντιμετώπισής τους που έχει ήδη ξεκινήσει.

Στη συνέχεια ο Νίκος Μάλλιαρης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής) διάβασε κείμενο το οποίο προσυπέγραψαν οι παρευρισκόμενοι, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Με τη συνάντησή μας αυτή θέλουμε να διατρανώσουμε τη φίλαθλη, κοινωνική, πολιτιστική και αλληλέγγυα πλευρά του αθλητισμού που τον υπηρετήσαμε με τόση αγάπη και αφοσίωση. Στις δύσκολες μέρες που περνάμε σήμερα ως κοινωνία το υγιές πνεύμα του αθλητισμού μπορεί να αποτελέσει παράγοντα οργάνωσης, αγωνιστικότητας και αλληλεγγύης του λαού μας και της νεολαίας, ώστε να μη μείνει κανείς μόνος στην κρίση».

Πριν από την κεντρική εκδήλωση είχε προηγηθεί επιμορφωτικό camp, σε παιδιά 6-15 ετών, από τον Βασίλη Χατζηπαναγή και το συνεργάτη του Νίκο Φράγκο και ακολούθησε ποδοσφαιρικό τουρνουά που έκλεισε με τιμητική βράβευση του θρύλου του ελληνικού ποδοσφαίρου Βασίλη Χατζηπαναγή.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!