Αίτημα της Πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση του

 

Τις τελευταίες εβδομάδες με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και τη βοήθεια της διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά γίνεται προσπάθεια τελικής έγκρισης της σύμβασης διευθέτησης της χρήσης του Στρατοπέδου Παύλου Μελά που είχε δρομολογηθεί επί δημαρχίας Διαμαντή Παπαδόπουλου μετά από συμφωνία του με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Με τη σύμβαση αυτή η πολυπόθητη μετατροπή του Στρατοπέδου Παύλου Μελά σε κοινόχρηστο αστικό πάρκο υψηλού πρασίνου με πολιτιστικές λειτουργίες θάβεται κάτω από την πολεοδόμηση περίπου του 30% της έκτασης υπέρ των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και της νομοτελειακής μετατροπής του υπόλοιπου σε προαύλιο εμπορικών δραστηριοτήτων και ιδιωτικών πάρκων ψυχαγωγίας. Η σημερινή δημοτική πλειοψηφία εκλέχθηκε με πρόγραμμα υπεράσπισης των στρατοπέδων Παύλου Μελά και Καρατάσσιου. Ο σημερινός δήμαρχος κ. Δεμουρτζίδης είχε ψηφίσει λευκό σε παρόμοια σύμβαση του πρώην δημάρχου Παπαδόπουλου, ενώ στην παράταξή του μετέχουν πρόσωπα προβεβλημένα στο κίνημα κατά της οικοπεδοποίησης των στρατοπέδων, που συμμετέχουν σήμερα σε θέσεις ευθύνης στη διοίκηση του Δήμου, απεμπολώντας τις κινηματικές τους απόψεις.

Επειδή το Στρατόπεδο Παύλου Μελά αποτελεί δημόσια περιουσία. Επειδή η σημερινή δημοτική αρχή εκλέχθηκε με άλλο πρόγραμμα και δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση για τέτοιου είδους συμφωνία με το ΤΕΘΑ. Επειδή η υπόθεση του Στρατοπέδου Παύλου Μελά είναι πολύ σημαντική για τους πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά αλλά και για τους γύρω δήμους. Επειδή η ποιότητα ζωής και η υγεία των πολιτών είναι πάνω από μικροπολιτικούς σχεδιασμούς και συμφέροντα εργολάβων. Επειδή οι πολίτες πρέπει να έχουν λόγο σε τόσο σοβαρά θέματα που επηρεάζουν και τις επόμενες γενιές, ζητάμε Τοπικό Δημοψήφισμα όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και όπως πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας το 2014 για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Παύλου Μελά να εμπιστευθεί τη δύναμη των πολιτών και να ζητήσει μέσω δημοψηφίσματος: την απόρριψη της συμφωνίας με το ΤΕΘΑ και την απόδοση κατά κυριότητα του συνόλου του στρατοπέδου χωρίς κανένα τίμημα στο Δήμο για να το μετατρέψει σε έναν μητροπολιτικής σημασίας κοινόχρηστο δημόσιο χώρο υψηλού πρασίνου, με ανάδειξη της ιστορίας του χώρου και με χρήσεις πολιτισμού

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!