Μόνο με την αστυνομία μπορεί να κυβερνά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

της Δέσποινας Χαραλαμπίδου*

 

Tην Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, δύο σοβαρά θέματα, εκτός των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το πρώτο θέμα ήταν η λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας. Θέμα που τέθηκε από αντιπροσωπεία του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του Νομού Θεσσαλονίκης για τις συνεχείς μηνύσεις ,καταγγελίες, αναφορές κ.λπ., που γίνονται τα τελευταία χρόνια στον συγκεκριμένο Δήμο και έχουν ως αποτέλεσμα την τρομοκράτηση, τη συκοφάντηση των εργαζομένων και τη διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν κατάμεστο από κόσμο, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες έζησαν πρωτόγνωρες καταστάσεις: την παρουσία της ασφάλειας μέσα στην ίδια τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων και των πολιτών για το λόγο της παρουσίας της ασφάλειας στην αίθουσα, η απάντηση ήταν ότι βρίσκονταν εκεί λόγω φόβου επεισοδίων.

Μία βδομάδα μετά την προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια της παρακολούθησης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την ασφάλεια και μέχρι σήμερα παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα: Ποιος έδωσε την εντολή για την παρακολούθηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την ασφάλεια; Η παρουσία της ασφάλειας τη συγκεκριμένη μέρα και στην συγκεκριμένη συνεδρίαση και ενώ ήταν γνωστό σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και στα ΜΜΕ, ότι θα υπήρχε παρέμβαση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, σχετίζεται ή όχι με τις διώξεις που ασκήθηκαν ακριβώς την ίδια χρονική περίοδο σε μέλη της συλλογικότητας;

Οι πολίτες, οι εργαζόμενοι και οι συλλογικές τους εκφράσεις είναι εν γένει ύποπτοι και ταραχοποιά στοιχεία και ως εκ τούτου, θεωρείται από το αρμόδιο, για την τήρηση της τάξης, υπουργείο, απαραίτητο σε κάθε κοινωνική, αλλά και πολιτική τους δράση, η παρουσία των οργάνων της; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θεωρεί ότι με την αστυνόμευση την τρομοκράτηση και την καταστολή θα επιβάλει την πολιτική της;

Ο λαός της χώρας μας, μάτωσε κυριολεκτικά, για τη δημοκρατία και την ελευθερία. Ο αγώνας για τη διαφύλαξη των δημοκρατικών κατακτήσεων και ελευθεριών είναι συνεχής αγώνας και οι πρακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη χρησιμοποίηση κατά κόρον των γνωστών μηχανισμών εξουσίας , έρχονται από πολύ – πολύ παλιά …και καταδικασμένα, στη συλλογική μνήμη, χρόνια.

 

* Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου είναι στέλεχος της ΛΑΕ, πρώην βουλευτής και περιφερειακή σύμβουλος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!