Αυτά τα λόγια του φημισμένου Ισραηλινού συγγραφέα και δημοσιογράφου Γιδεόν Λεβί, που αρθρογραφεί στην υπεράνω υποψίας καθημερινή εφημερίδα Haaretz, έρχονται στο νου όταν παρακολουθεί κανείς τα όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη. Εν μέσω πλήρους αδιαφορίας της διεθνούς κοινότητας, κι ενώ τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία ιδρύουν συμμαχία εναντίον της… τρομοκρατίας, συνεχίζεται ο ξεσηκωμός των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη. Και η απάντηση των κατοχικών σιωνιστικών δυνάμεων; Δολοφονίες ακόμη και παιδιών (τώρα οι Ισραηλινοί αστυνομικοί κουβαλούν και μαχαίρια που τα τοποθετούν εκ των υστέρων δίπλα στα θύματά τους ώστε να δικαιολογούν τις εν ψυχρώ εκτελέσεις), εκατοντάδες φυλακίσεις χωρίς δίκη («διοικητική κράτηση» λέγεται το ναζιστικής έμπνευσης μέτρο), κατεδάφιση των σπιτιών των οικογενειών «υπόπτων» (άλλο ναζιστικής έμπνευσης μέτρο, που βασίζεται στη συλλογική τιμωρία), συλλήψεις και φυλακίσεις Παλαιστίνιων βουλευτών (κουρελιάζοντας τις συμφωνίες με την εξωνημένη «Παλαιστινιακή Αρχή»), και φυσικά διαρκής επέκταση των παράνομων ισραηλινών εποικισμών.

Μια χαρακτηριστική λεπτομέρεια: αυτήν την εβδομάδα οι κατοχικές δυνάμεις κατεδάφισαν πολλά σπίτια Παλαιστινίων στο χωριό Αλ Χαντιντίγια. Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός χορήγησε στις ξεσπιτωμένες οικογένειες σκηνές για να στεγαστούν προσωρινά. Οι Ισραηλινοί τις κατάσχεσαν και αυτές, προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η βαρβαρότητα του κατοχικού καθεστώτος, που κάθε άλλο παρά πτοεί τον παλαιστινιακό λαό, ξαναθυμίζει την πρόσφατη προειδοποίηση του Γιδεόν Λεβί: «Για το πραγματικό δράμα του Ισραήλ που κρύβεται στην πίσω αυλή του Ισραήλ, μισή ώρα μακριά από τα σπίτια μας, δεν ενδιαφέρεται κανείς. Όλα αυτά τα εγκλήματα λαμβάνουν χώρα και εμείς οι Ισραηλινοί –οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι μας– δεν θέλουμε να ξέρουμε, δεν ξέρουμε, και πάνω απ’ όλα, δεν μας νοιάζει. Αν το Ισραήλ εξακολουθήσει να είναι εθισμένο στην κατοχή ξεχάστε το, είναι χαμένη υπόθεση».

Την προειδοποίηση αυτή δεν την ακούν οι σιωνιστές κυβερνώντες. Αλλά οι Παλαιστίνιοι την κατανοούν, και γι’ αυτό συνεχίζουν να παλεύουν σ’ αυτόν τον άνισο αγώνα, που στο τέλος θα τους βρει νικητές.

 

Πηγή: omniatv.com

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!