Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία ως τώρα που λυσσομανά ο πόλεμος στην Ουκρανία, οξύνοντας κι άλλο την χρόνια και πολύπλευρη παγκόσμια κρίση –δηλαδή από τις αρχές του 2020 μέχρι σήμερα– το πλουσιότερο 1% του πλανήτη έβαλε στις τσέπες του άλλα 26 τρισεκατομμύρια δολάρια. Δηλαδή τα δύο τρίτα του νέου πλούτου που παράχθηκε στα δύο αυτά χρόνια σε όλο τον κόσμο. Το υπόλοιπο 99% του παγκόσμιου πληθυσμού μοιράστηκε τα ψίχουλα… Επίσης, 95 πολυεθνικές του διατροφικού και ενεργειακού τομέα υπερδιπλασίασαν τα κέρδη τους, και μοίρασαν 257 δισεκατομμύρια δολάρια στους μεγαλομετόχους τους. Όχι κάποιο ριζοσπαστικό κίνημα, αλλά η Παγκόσμια Τράπεζα, λέει ότι τώρα ζούμε τη μεγαλύτερη αύξηση των ανισοτήτων και της φτώχειας από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όλα τέλεια δηλαδή, αφού «η ισότητα είναι μια κακή λέξη, που φέρνει κομμουνισμό και οδηγεί στον πόλεμο», όπως είπε αυτήν την εβδομάδα επιφανής Αμερικανός δημοσιογράφος.

Οπότε… τι θέλουν και διαμαρτύρονται εκατομμύρια Γάλλοι για τα σχέδια του προέδρου τους Μακρόν να τους ξεζουμίσει και να τους φτωχύνει κι άλλο; (Στη φωτογραφία, μερικές διαδηλώτριες έχουν μεταμφιεστεί σε ζόμπι, ενώ άλλες έχουν παλουκώσει τα κεφάλια του προέδρου Μακρόν και της πρωθυπουργού Μπορν. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά…).

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!