«Τι έχεις να πεις για τον αστυνομικό που τραυματίστηκε;» Αυτή ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες του Δρόμου, μία από τις βασικές ερωτήσεις-απορίες του εισαγγελέα, στην οποία κλήθηκε να απαντήσει, ο βαριά χτυπημένος από τα ΜΑΤ Χ.Κ., την περίοδο που βρισκόταν στον Ερυθρό Σταυρό.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η κόκκινη γραμμή, τα όρια δηλαδή, έχουν ξεπεραστεί. Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τη στάση του εισαγγελέα, ο οποίος αντίκρισε ένα βαριά τραυματισμένο παιδί με χτυπήματα στο κεφάλι, με ανοιγμένο το κρανίο του, με νεφρική ανεπάρκεια, εξάρθρωση ώμου, ένα παιδί μισολιπόθυμο, αλλά παρ’  όλα αυτά η απροκάλυπτα στοχευμένη ιδεολογικά απορία του, περιστρεφόταν γύρω από τα… χτυπημένα πάνοπλα ΜΑΤ που –μεταξύ άλλων– λίγα 24ωρα νωρίτερα, τον είχαν ποδοπατήσει.
Χτυπημένος με τον πιο κτηνώδη τρόπο, αναίτια, την ώρα που απλά έψαχνε για ταξί, επιστρέφοντας από ένα πάρτι στο σπίτι του, ο 22χρονος σπουδαστής διανύει, σήμερα Σάββατο, την 10η μέρα στις φυλακές του Κορυδαλλού. Η μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών μπορεί να βοηθάει την επιβαρυμένη υγεία του, ωστόσο η ανάγκη να αποφυλακιστεί άμεσα και να διακομισθεί εκ νέου σε νοσοκομείο είναι επιτακτική. Είναι ζήτημα ζωής.
«Τόσο δαρμένο άνθρωπο δεν έχω ξαναδεί. Δηλαδή αν ήμουν εγώ στη θέση του, μπορεί και να είχα πεθάνει. Ευτυχώς που είναι μικρός στην ηλικία και μπορεί ο οργανισμός του να αντεπεξέλθει και κάπως έτσι αναρρώνει σταδιακά», σημειώνουν, μιλώντας στον Δρόμο, άνθρωποι μέσης ηλικίας, οι οποίοι έπαθαν σοκ αντικρίζοντας το νεαρό, αν και συνηθισμένοι στις σκληρές εικόνες.
Το νομικό σκέλος της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, θυμίζει έντονα (και) την πρόσφατη περίπτωση του Φώτη Δήμου. Και εδώ οι γονείς, συγγενείς, φίλοι και η δικηγόρος του 22χρονου σπουδαστή, αναμένουν τα αποτελέσματα των δαχτυλικών αποτυπωμάτων από τα υπολείμματα των μολότοφ που πετάχτηκαν εναντίον των ΜΑΤ, αρκετή ώρα νωρίτερα πριν φτάσει κοντά στο σημείο ο Χ.Κ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, υπάρχει η διαβεβαίωση πως εφόσον τα αποτελέσματα είναι θετικά, όπως και αναμένεται άλλωστε, ο νεαρός θα αποφυλακιστεί αμέσως.

Λ.Σ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!