Προκλητική αστυνομική αναλγησία υπό τις ευλογίες της κυβέρνησης

 

Το ξημέρωμα της περασμένης Κυριακής, μετά τις συγκρούσεις που έγιναν στα Εξάρχεια, η αστυνομία συνέλαβε ως ύποπτο έναν νεαρό 16 χρονών. Ενώ μεταφερόταν στη ΓΑΔΑ και ήταν δεμένος με χειροπέδες, ο 16χρονος προσπάθησε και ξέφυγε από τον αστυνομικό έλεγχο, αλλά στην προσπάθειά του να διασχίσει τρέχοντας τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα. Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν να τραυματιστεί σοβαρά και να καταλήξει με κατάγματα και στα στα δυο του πόδια, το πρόσωπο, καθώς και με θλάση στον ένα του πνεύμονα.

Ενώ ήταν βαριά τραυματισμένος, οι αστυνομικοί από τους οποίους ξέφυγε αρνούνταν να του βγάλουν τις χειροπέδες, παρά το γεγονός ότι σαφώς και δεν μπορούσε να διαφύγει, ενώ δημοσιεύτηκαν μαρτυρίες που σημειώνουν ότι αρνήθηκαν να του δώσουν ακόμα και νερό. Η βαρβαρότητα των αστυνομικών όμως δεν περιορίστηκε σ’ αυτό, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες του έλεγαν: «καλά να πάθεις. Αυτό σου άξιζε».

Ακολούθησε η μεταφορά του στο ΚΑΤ και η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στην οποία ο 16χρονος νοσηλευόταν διασωληνωμένος και σε καταστολή. Παρόλα αυτά, οι αρμόδιοι αξιωματικοί έδωσαν εντολή να φυλάσσεται από αστυνομικό φρουρό. Φαίνεται ξεκάθαρα πως η βαρβαρότητα και η αναλγησία δεν αποτελούν προνόμιο μερικών κατώτερων αστυνομικών, αλλά διαπερνά μεγάλες μερίδες όλων των κλιμακίων της ΕΛ.ΑΣ και πως η περιβόητη εκδημοκράτηση της ΕΛ.ΑΣ δεν είναι παρά μια ακόμη χωρίος αντίκρισμα δήλωση της κυβέρνησης.

Για να απομακρυνθεί ο φρουρός έπρεπε να παρέμβει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «το απαράδεκτο της παρουσίας αστυνομικού φρουρού μέσα στον χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται 16χρονος τραυματίας», ενώ χαρακτηρίζει «γελοίο να φρουρείται ασθενής βαρέως πάσχων, διασωληνωμένος, κατεσταλμένος και μηχανικά αεριζόμενος» και «αδιανόητο να σουλατσάρουν αστυνομικοί φρουροί μέσα στην ΜΕΘ», ενώ κάλεσαν τους αρμόδιους υπουργούς, Ξανθό και Πολάκη «να μην «ποιούν την νήσσαν», αλλά να παρέμβουν άμεσα τόσο προς τον κ. Τόσκα και την ΕΛΑΣ όσο και προς τους διοικητές των νοσοκομείων, ώστε να αποφεύγονται αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα».

Ν.Γ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!