Η τέχνη μπορεί να πειραματίζεται χωρίς όρια. Όσο μεικτά κι αν είναι τα σχήματά της, καμιά «νομιμότητα» δεν μπορεί να της στερήσει την ελευθερία, ούτε φυσικά να την επαναφέρει στην τάξη. Μπορεί, κατά συνέπεια, οι στοχασμοί του Φρίντριχ Νίτσε περί αλήθειας και ψεύδους να συνομιλήσουν ιδεατά με τον Λιούις Κάρολ και την Αλίκη του, αλλά και με τα αφρισμένα Κύματα της Βιρτζίνια Γούλφ. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να πιστεύουν αλλά και να επιδιώκουν η Αγγελική Παπαθεμελή και η Σοφία Κορώνη όταν ανεβάζουν στη θεατρική σκηνή το έργο Και θα σφάξουμε το κουνέλι. Η ζωή είναι ωραία.

Οι δυο τους ενσαρκώνουν από κοινού μια σύγχρονη Αλίκη και στήνουν ένα ενήλικο παιχνίδι ψηλαφώντας τα όρια της πολλαπλής πραγματικότητας και του ονείρου. Σε μια πορεία αναζήτησης της Αλίκης για την Αλίκη, με μοναδικό σύντροφο και συνομιλητή τον κατακερματισμένο εαυτό, εισχωρούν στο σύμπαν της Βιρτζίνια Γουλφ όπου η βιωμένη εμπειρία αναπαράγεται στη μόνη έγκυρη πραγματικότητά της: στη συνειδησιακή ροή της και γίνεται πλέον ποίηση της ζωής.

Ένα κυνήγι θησαυρού για έναν κόσμο που αποκτά νόημα χάνοντάς το, για μια ταυτότητα που αποκαλύπτεται μόνον αφού την εκδυθείς, για μια νικητήρια θέση μαζί με τους άλλους, μέσα στο παζλ του αχανούς σύμπαντος, μέσα στα όρια του χρόνου που μας αναλογεί, κάτω απ’ το ανελέητο τικ τακ του ρολογιού. Από τις 19 Ιανουαρίου έως και την 1η Μαρτίου στη σκηνή του Bios Tesla (Πειραιώς 84) κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:30μ.μ. με τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!