Είναι καιρός τώρα που οι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας θέτουν όλο και περισσότερο επιτακτικά και με κινητοποιήσεις το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν. Αν και φαίνεται ότι δίνουν τον απαιτούμενο χρόνο στη νέα κυβέρνηση, εν τούτοις η υπομονή τους δεν μπορεί παρά να λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες ασφυξίας στην οποία έχουν περιέλθει, με προβλήματα που χρονίζουν.

Οι εξισωτικές αποζημιώσεις του 2013 και του 2014, οι περικοπές της ενιαίας ενίσχυσης του 2014, η πληρωμή των βιολογικών προγραμμάτων, οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των ποιμνιοστασίων, το ζήτημα του κτηνιάτρου εκτροφής, το θέμα των βοσκοτόπων, η νέα ΚΑΠ, ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που έθεσε επί τάπητος η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον νέο αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου.

Οι κτηνοτρόφοι έλαβαν βεβαίως την υπουργική δέσμευση για άμεσες λύσεις σε όλα τα ζητήματα με προτεραιότητα τις πληρωμές, τους βοσκοτόπους, αλλά και τον καταρροϊκό πυρετό, θέμα για το οποίο οι κτηνοτρόφοι ζητούν αποζημίωση για τα θανόντα ζώα και λήψη μέτρων για τη φετινή χρονιά.

Περιμένοντας την επόμενη συνάντηση (περί το τέλος Μαρτίου) που κανόνισαν με τον υπουργό, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων θα συνεδριάσει στις 15 Μαρτίου στη Βέροια. Στη συνεδρίαση αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα προς συζήτηση θέματα της νέας συνάντησης με τον υπουργό, ενώ θα οριστεί και ημερομηνία εκλογών. «Δεν αποκλείεται όμως και εισήγηση πανελλαδικής κινητοποίησης στον ΟΠΕΚΕΠΕ εάν δεν προχωρήσουν οι πληρωμές των επιδοτήσεων» αναφέρουν πάντως στελέχη της Ένωσης, επισημαίνοντας τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!