Η πολυεθνική «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» όχι μόνο συνεχίζει τη λειτουργία των διοδίων Λεπτοκαρυάς και των υπολοίπων διοδίων, όχι μόνο δεν έχει παραιτηθεί από το σχέδιο για λειτουργία νέων διοδίων (πλευρικών και μετωπικών) με κορυφαία πρόκληση την προσπάθεια λειτουργίας διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας, όχι μόνο δεν αποποιείται των ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών, αλλά προχώρησε σε αυξήσεις των διοδίων έως 40% στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί.

Αυτό σημαίνει ότι για τις μοτοσυκλέτες το αντίτιμο φτάνει τα 1,60 ευρώ, για τα αυτοκίνητα τα 2,30 και για τα φορτηγά από 5,80 έως 8,20 ευρώ. Και αυτό το κάνει, ενώ είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι η χώρα είναι κομμένη στα δύο για μήνες και κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμα.

Το κάνει, ενώ συντελείται μια τεράστια ληστεία του εισοδήματος των απλών πολιτών και βομβαρδιζόμαστε από σειρά μέτρων φτώχειας και ύφεσης. Αυτή η αλαζονική συμπεριφορά αποικιοκράτη από τη μεριά τής εν λόγω εταιρίας δεν πρέπει να περάσει. Πρέπει η κυβέρνηση να πάψει να έχει συμπεριφορά κλητήρα των πολυεθνικών και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών. Είναι ώρα για τους πολίτες να αντιδράσουν ενάντια στα σχέδια της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!