του Γιώργου Παπαδόπουλου – Τετράδη
Σκίτσο του Ιταλού Marco De Angelis

Την περασμένη Παρασκευή, η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία με γελοίες αιτιολογίες. Αλλά, ακόμα πιο γελοίες είναι οι στάσεις των υπόλοιπων χωρών, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στο διαχρονικό αιματοκύλισμα της Μέσης Ανατολής.

Τα στρατεύματα που εισέβαλαν είναι τουρκικά, αλλά μόνο κατ’ όνομα. Στην πραγματικότητα, στη Συρία εισέβαλαν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Σουηδία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η Ε.Ε., που παριστάνουν είτε τους Πόντιους Πιλάτους είτε τους αμέτοχους. Τη στιγμή που είναι αναμεμειγμένοι μέχρι τα μπούνια.

ΟΙ ΗΠΑ έχουν χρηματοδοτήσει μέχρι και τον τελευταίο δήθεν αντάρτη κατά του Άσαντ προκειμένου με εμφύλιο να απαλλαγούν από τη ρωσική επιρροή. Έχουν παίξει το πιο βρώμικο παιχνίδι σε βάρος του συριακού πληθυσμού και των Κούρδων για να παραμείνουν εκεί σαν αντίβαρο στη ρωσική παρουσία. Έχουν δημιουργήσει εκατομμύρια προσφύγων μ’ αυτή την πολιτική εδώ και δέκα χρόνια. Και χτες έδωσαν το πράσινο φως στον αλήτη της περιοχής, την Τουρκία, να εισβάλει στη Συρία, μ’ ένα και μόνο στόχο: Να σπάσουν τη λυκοφιλία Τουρκίας-Ρωσίας και να δημιουργήσουν αντιπαλότητα μεταξύ τους. Επειδή οι ΗΠΑ χρειάζονται σαν προνομιακό χώρο επιρροής το χώρο που κατέχει η Τουρκία.

Σ’ αυτό το κυνικό σχέδιο δεν δίστασαν να πουλήσουν τους Κούρδους, τους οποίους χρησιμοποίησαν για να καθαρίσουν τον ISIS και να παραμείνουν στην περιοχή με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε στρατιώτες. Οι Κούρδοι ας σκοτώνονταν.

Παρέδωσαν τα εδάφη που κατέχουν στη Συρία στην Τουρκία σαν alter ego. Αγνοώντας και ιστορία και φυσιογνωμίες κρατών. Περιφρονώντας τις πραγματικότητες. Πιστεύουν οι ανόητοι ότι η Τουρκία θα παίξει το χαρτί τους, αγνοώντας το δόγμα Νταβούτογλου για επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αγνοώντας ότι η Τουρκία εισβάλει για να μείνει. Να αρπάξει εδάφη, όπως την Αλεξανδρέττα.

Η ΡΩΣΙΑ, που έχει απομείνει μόνο με τη Συρία σαν βάση επιρροής στη Μέση Ανατολή, στηρίζει μεν τον Άσαντ αλλά μπουρδολογεί ότι εγγυάται την ακεραιότητα της Συρίας. Γιατί, όταν καλείται να κάνει πράξη τις μεγαλοστομίες αφήνει τον Ερντογάν ανενόχλητο να καταλαμβάνει συριακά εδάφη, εγκαταλείποντας και τους Κούρδους έρμαια στους κατ’ επάγγελμα σφαγείς των εθνών. Νομίζοντας η ανόητη ότι υπάρχει ποτέ πιθανότητα η Τουρκία να αφήσει το ΝΑΤΟ ή το ΝΑΤΟ να αφήσει την Τουρκία για χάρη της Μόσχας!

Ο άλλοτε πράκτορας της KGB παραγνωρίζει ότι οι σκληρότεροι πόλεμοι ήταν πάντα οι ρωσοτουρκικοί, ότι ο ορθόδοξος ρωσικός λαός θεωρούσε πάντα απειλή τον μουσουλμανικό οθωμανικό, ότι ο διαρκής εχθρός της Ρωσίας, η Γερμανία, είναι ο διαρκής σύμμαχος και τροφοδότης της Τουρκίας και ότι το φλερτ του Ερντογάν με τους S-400 και τις ρωσικές επενδύσεις δεν είναι παρά παιχνίδια εκβιασμού για να τα παίρνει από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και όποιον άλλο βρει πρόσφορο.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και δεν επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Γιατί δεν είναι φάρσα ούτε οι νεκροί ούτε οι κυνηγημένοι ούτε οι μαυροφορεμένες μάνες. Φάρσα είναι ότι τα ανθρωποειδή του λευκού ανθρώπου θέλουν να λέγονται πολιτισμένα. Υποκριτικά και αιματοβαμμένα

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ζήτησαν χτες επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αυτού που έχει καταδικάσει πλειστάκις την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και έχει απαιτήσει εδώ και 45 χρόνια την αποχώρηση του Αττίλα από τη Μεγαλόνησο! Αυτό το νούμερο.

Τρέμει ο Ερντογάν μετά από αυτό! Η Βρετανία είναι ο υπ’ αριθμόν ένα σύμμαχος της Τουρκίας στην Κύπρο και στις βλέψεις της στη Συρία. Είναι ο χρηματοδότης της βρώμικης ΜΚΟ «Λευκά Κράνη», που έχουν πιαστεί στα πράσα να στήνουν δήθεν επιθέσεις του συριακού στρατού με χημικά σε άμαχους, χρησιμοποιώντας ηθοποιούς και κομπάρσους! Για να δικαιολογηθεί μια δυτική επίθεση στη Συρία α λα Σαντάμ στο Ιράκ.

Είναι ο εκπαιδευτής και συλλογέας μισθοφόρων, που πολεμάνε ως δήθεν αντάρτες αντιφρονούντες τον Άσαντ. Οι αγγελίες τους παρελαύνουν ακόμα και στις βρετανικές εφημερίδες! Είναι βασικός δημιουργός του κύματος εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ προς το Λίβανο και την Ευρώπη, αλλά και προσφύγων αιχμάλωτων του Ερντογάν για να εκβιάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η Βρετανία.

Η Γερμανία είναι ο διαχρονικός πολεμικός σύμμαχος της Τουρκίας από τα μέσα του 1800. Σύμβουλος της Πύλης στον Ρωσοτουρκικό Πόλεμο, σύμβουλος και εκπαιδευτής της στον ελληνοτουρκικό του 1897, σύμβουλος και εκπαιδευτής της Τουρκίας στους Βαλκανικούς Πολέμους, σύμμαχος στον Α΄ Παγκόσμιο και στον Β΄ Παγκόσμιο. Στους οποίους αλλαξοπίστησε η Τουρκία μόλις είδε πού γέρνει η πλάστιγγα στο τέλος, μήπως και γλείψει κανένα κοκκαλάκι από τα λάφυρα.

Η Γερμανία, μαζί με την Αυστρία και τη Σουηδία είναι οι μεγαλύτεροι προμηθευτές πολεμικού υλικού της Τουρκίας. Επιπλέον, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαίος επενδυτής στην Τουρκία. Με συμφέροντα δισ. στη βιομηχανία, το εμπόριο και τον τουρισμό.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ σαν οντότητα… προειδοποίησε την Τουρκία να μην συνεχίσει τις επιχειρήσεις και συγκάλεσε κονκλάβιο για να… δει τι θα κάνει. Προειδοποιώντας την Άγκυρα ότι δεν πρόκειται να πληρώσει τις πόλεις των προσφύγων που σχεδιάζει να χτίσει στα κατεχόμενα της Συρίας! Προδικάζοντας έτσι ότι θα αφήσει την Τουρκία ανενόχλητη να καταλάβει τα συριακά εδάφη! Αρκεί να μην της στοιχίσει ευρουλάκια.

Όλη αυτή η σαπίλα του ανθρώπινου είδους, που παριστάνει την πολιτισμένη, ενώ τα χέρια της και τα κέρδη της είναι βαμμένα με αίμα εκατομμυρίων αθώων, δήθεν εξανίσταται με την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία! Αφήνοντάς την να τραμπουκίζει ανενόχλητη την περιοχή.

Όλη αυτή η σαπίλα του ανθρώπινου είδους έχει εισβάλει στη Συρία. Τα τουρκικά άρματα, τα αεροπλάνα και ο στρατός έχουν επάνω τους για σπόνσορες τις μεγαλύτερες εταιρίες της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Αλλιώς η θρασύδειλη Τουρκία δεν θα τολμούσε να κάνει ρούπι βήμα.

Η ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΗ ΤΟΥΡΚΙΑ, που έχει να πολεμήσει εναντίον τακτικού στρατού άλλης χώρας εδώ και 100 χρόνια. Απούσα από τους μεγάλους πολέμους και παρούσα εναντίον της άοπλης Κύπρου. Όπως σήμερα και τότε, με τις πλάτες των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Και με τη Ρωσία θεατή. Και τώρα, εναντίον της ημιαφοπλισμένης Συρίας. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και δεν επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Γιατί δεν είναι φάρσα ούτε οι νεκροί ούτε οι κυνηγημένοι ούτε οι μαυροφορεμένες μάνες. Φάρσα είναι ότι τα ανθρωποειδή του λευκού ανθρώπου θέλουν να λέγονται πολιτισμένα. Υποκριτικά και αιματοβαμμένα.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!