Από τα εφηβικά μου χρόνια προσπαθώ να σταθώ στο ύψος μιας ποιότητας που κληρονομήσαμε από την Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου φύγαμε κακήν-κακώς μετά τα «Σεπτεμβριανά». Ότι αναζητούμε την ομορφιά στο κάθε τι και ενσυνείδητα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ωραία πράγματα και ιδέες για να τα μοιραστούμε με τους συμπολίτες μας. Γιατί έτσι περιορίζεται το άσχημο και διαμορφώνεται ένα φιλικό περιβάλλον κι ένας κόσμος καλύτερος για όλους. Με αυτό το πνεύμα, στα νεανικά μας χρόνια, βγάλαμε με φίλους τη «Μουσική Γενιά», την πρώτη ροκ εφημερίδα (1972), και με το ίδιο πνεύμα και μια εξαίρετη παρέα βγάλαμε το περιοδικό «Ντέφι» (1982-1995).

Τελείωσα τη Νομική Σχολή και έγινα δικηγόρος, μελέτησα αρκετές ξένες γλώσσες, ταξίδεψα στην Ελλάδα και τον κόσμο και αφιερώθηκα στη μουσική, το ραδιόφωνο, τη γλώσσα, την ιστορία, τη συγγραφή, τη φωτογραφία, τον Ελληνισμό της Διασποράς και τους κοινωνικούς αγώνες από τα χρόνια της δικτατορίας μέχρι σήμερα.

Συνεργάστηκα με σπουδαίους καλλιτέχνες (Τσιτσάνης, Σαββόπουλος, Άκης Πάνου, Γλυκερία, Βιτάλη, Νίκος Παπάζογλου, Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Κόρος, Γιάννης Βασιλόπουλος, Νίκος Οικονομίδης κ.ά.). Ασχολούμαι με τις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού σαν ερευνητής και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ με κύριο μέλημα όχι μόνο την καταγραφή του πολιτισμού και της ιστορίας τους, αλλά και την ενίσχυση της προσπάθειάς τους να διατηρήσουν την ταυτότητά τους στο σύγχρονο κόσμο. Σαν σκηνοθέτης-ερευνητής έχω επιμεληθεί και παρουσιάσει πολλά ντοκιμαντέρ για τους Έλληνες της Ουκρανίας, της Βουλγαρίας, της Πολωνίας, της Φινλανδίας κ.λπ. Σαν δημοσιογράφος έχω γράψει εκατοντάδες άρθρα (Ελευθεροτυπία, Γαλέρα, Δρόμος της Αριστεράς) και έχω κάνει πολλές εκπομπές και προγράμματα για τον πολιτισμό και την πολιτική στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση (ΕΡΤ, Στο Κόκκινο 105,5). Στο χώρο του βιβλίου, διετέλεσα γενικός γραμματέας και πρόεδρος του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθήνας. Είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχω στους κοινωνικούς αγώνες από την εποχή της δικτατορίας.

Με τη νίκη!

 

Στέλιος Ελληνιάδης, υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Τηλ.: 6940290080 και 2103629569

email: [email protected]

blog: elliniadis.wordpress.com

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!