Αποκαλυπτικός ο Γ. Μπουτάρης

Αποκαλυπτικός σε σχέση με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ είναι σε συνέντευξή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ Agora: Η απάντηση στην κρίση έρχεται από την Ελλάδα, για λογαριασμό της εκπομπής Tegenlicht της ολλανδικής δημόσιας τηλεόρασης VPRO. Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε αρχές Ιουνίου 2013 και προβλήθηκε από την ολλανδική τηλεόραση στις 2 Σεπτεμβρίου.
«Πιστεύω ότι πρακτικά δεν μπορούμε να κάνουμε δημοψήφισμα γιατί θέλει Προεδρικό Διάταγμα, θέλει, θέλει… Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι, πέρα από τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, θα μπορούσαμε να βγάλουμε μερικά γκάλοπ. Το οποίο ουσιαστικά το γκάλοπ θα ήταν ερωτήσεις και απαντήσεις του δημοψηφίσματος. Γι’ αυτό λέω πως το πιο πιθανό είναι να κάνουμε ένα γκάλοπ», αναφέρει ο «κυρ Γιάννης», απαξιώνοντας πλήρως τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, αλλά και τα όσα έχουν αποφασίσει φορείς της πόλης. Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να κινούνται και άλλοι δήμαρχοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, ιδιαίτερα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καλυφθούν από το κράτος τα χρέη των δήμων προς την εταιρία, πριν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση.
Στη συνέντευξη ο κ. Μπουτάρης ερωτάται αν η μεγάλη πλειοψηφία είναι εναντίον της ιδιωτικοποίησης, τότε τι θα συμβεί. Η απάντηση δείχνει ότι ο δήμαρχος τάσσεται υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, επί της ουσίας. «Κανονικά δεν πρέπει να γίνει. Αλλά γι’ αυτό λέω, είναι δύσκολο. Δεν γίνεται ιδιωτικοποίηση… πώς θα προχωρήσει αυτή η εταιρία; […] Αυτή τη στιγμή δουλεύουν 80 άτομα από τον Άκτωρα, μια εταιρία κατασκευαστική η οποία έχει κάνει συμφωνία με τη Suez και καθαρίζει τα βαπόρια, τη λίμνη κ.λπ. Πώς θα γίνει αυτό, αν (η ΕΥΑΘ) είναι καθαρά δημόσια; Δεν το βλέπω να γίνεται», καταλήγει.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τρίτη συνέντευξη που δίνει ο Γ. Μπουτάρης και στρέφεται πλέον ανοιχτά εναντίον των κινημάτων της πόλης που μάχονται για το δημόσιο χαρακτήρα του νερού.

Λ.Αρβ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!