Τι κάνει ο δικτάτορας; Υπαγορεύει.

Ο Κασσελάκης είναι ένα υπαγόρευμα των ΗΠΑ.

Και η επιλογή του δείχνει σε πόσο χαμηλή υπόληψη έχουν οι ΗΠΑ την ελληνική κοινωνία. Είναι τέτοια η παρακμή που εμείς οι ίδιοι επιδεικνύουμε στον γύρω μας κόσμο, που οι ΗΠΑ θεώρησαν ότι μετά το άθυρμα (τον Τσίπρα) καθώς και τις μαριονέτες που διαθέτουν σε όλα τα κυρίαρχα (και μερικά ανθυποκυρίαρχα) κόμματα, μπορούν να φυτέψουν στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό έναν λοχία, έναν κλόουν, έναν γάιδαρο ή έναν μάγο-γιατρό. Διάλεξαν τον κλόουν.

Κι ήρθε ο κλόουν στο χωριό κι άρχισαν τα όργανα.

Αστακοί, λογιστές, θαύματα της κολυμβήθρας, θητείες της πλάκας, γιαλαντζί πατριωτισμός, δηλώσεις επί παντός του απίστευτου, άρχισαν έναν τρελό χορό, που θα ήταν η Νέμεσις του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν ήταν η παράταση της Ύβρεως.

***

Κάθε μέρα πιστεύει κανείς ότι ο Κασσελάκης δεν μπορεί να πει κάποια μπαρούφα μεγαλύτερη απ’ όσες έχει πει – κι όμως μπορεί! Μετά τα θαύματα στην κολυμπήθρα του, αναμένονται επιστολές του Ιησού, εμφάνιση (επιτέλους) των UFO καθώς και η ανακάλυψη (επίσης επιτέλους) του φαρμάκου για τη φαλάκρα.

Αν ο Κασσελάκης είναι λεχρίτης, το πρόβλημα δεν βρίσκεται στους λεχρίτες που νομίζουν ότι δεν είναι λεχρίτης, και γι’ αυτό τον ψηφίζουν, αλλά στους λεχρίτες που χρειάζονται λεχρίτες για να κάνουν τον κόσμο λεχρίτη.

Ένας αμετροεπής, ένας νάρκισσος, ένας αδαής, ένας κουφιοκέφαλος, μπορεί να πουσάρεται από τις ΗΠΑ ή τα γκάλοπ, αλλά δυστυχώς για όλον αυτό τον συρφετό ο Κασσελάκης έχει στόμα. Και δεν το κλείνει. Τη μια κατατάσσεται πεζοναύτης στην «Ιερή Αμυντική Συμμαχία του ΝΑΤΟ», την άλλη επικροτεί τα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη και ουκ έστιν τέλος.

[Ειρήσθω εν παρόδω: γιατί διαμαρτύρεται τώρα η Νέα (και αθώα) Αριστερά, αφού όταν ήταν κι αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια τερατώδη έκανε! Υπέγραψε Μνημόνια, διέβαλε αγωνιστές, μέσω των τρολ που διέθετε, παρέδιδε την πατρίδα στους ανέμους της Συμφωνίας των Πρεσπών] – τι σκούζει τώρα η Νέα (και αθώα) Αριστερά; Επειδή της πήρανε το μαγαζί;

Με δυο λόγια ο Κασσελάκης είναι μεν πρόβλημα ο ίδιος, αλλά ταυτοχρόνως σηματοδοτεί ένα ευρύτερο πρόβλημα. Το εξής: ότι το άλογο του Καλιγούλα, είτε κουτσό, είτε κουφό, μπορεί να γίνει ο επικεφαλής του Νίκου Κατάδικου Παππά και όλοι μαζί (με τον Πολάκη και την κυρία Έλενα Ακρίτα) να βυθίζουν τους Έλληνες στην απόγνωση, ως μια φαιδρή αντιπολίτευση, ή να κάνουν το πολίτευμα ακόμα πιο σαθρό από όσον ήδη είναι.

……..

Όταν εργαζόμουν στην «Ελευθεροτυπία» σημείωνα πού και πού τα έργα και τις ημέρες της θείας Φωτούλας. Ανάμεσα στα άλλα η θεία Φωτούλα θρηνούσε παιχνιδιάρικα την εξαφάνιση του άντρα της, λέγοντας ότι τον «έφαγαν κροκόδειλοι στον Νείλο». Νόμιζα ότι έκανα πλάκα. Όμως ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε προ ημερών ότι μάλλον «τον πατέρα του τον έφαγαν κανίβαλοι»!!

Το ερώτημα αν αυτοί οι κανίβαλοι ήταν Ρώσοι, παραμένει αναπάντητο.

Θα μπορούσε ίσως να το απαντήσει ο Κασσελάκης –προς τι απορείτε;– έχει πει μήπως ο Κασσελάκης λιγότερο απίθανα πράγματα; Ή λένε λιγότερο απίθανα πράγματα η κυρία Αναλένα-σκοτώστε-τους-όλους-Μπέρμποκ; Η Ούρσουλα; Ο Μακρόν που θέλει να εκστρατεύσει στη Ρωσία; Πολλοί παλιάτσοι έχουν μαζευτεί στο χωριό, όχι μόνον ο Κασσελάκης.

***

Ο Κασσελάκης λοιπόν είναι ένα υπαγόρευμα των ΗΠΑ που ανάβλυσε από τα έργα του Τσίπρα σε έναν κόσμο που διοικούν μαριονέτες των Δυνατών, όλο και πιο χαμηλού επιπέδου. Μια γκροτέσκ σκηνή όπου τα Τέρατα κινούν τα νήματα ενός συνονθυλεύματος κλόουν, παλιάτσων και φασουλήδων, πλην όμως αιμοσταγών – μέσω των πολέμων αλλά και της καταλήστευσης των ανθρώπων, των κοινωνιών.

………..

Αυτοί είναι οι βάρβαροι που μαζεύτηκαν στην Αγορά και οι λαοί δεν μπορούν πια να κάνουν χωρίς αυτούς. Καθώς έλεγε η Θάτσερ «δεν υπάρχει εναλλακτική» – για τα πρόβατα στις επικράτειες των λύκων, όσον παραμένουν πρόβατα…

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
18•IV•2024

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!