Διαχρονική 21 Απριλίου

54 χρόνια πέρασαν για να έχουμε στην κυβέρνηση αντιπρόεδρο που τραγουδούσε με σηκωμένο χέρι «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη» και στον όποιο έκανε αφιερώσεις ο Παττακός, υπουργό Εσωτερικών τον γραμματέα της νεολαίας του Παπαδόπουλου, που έβγαινε παγανιά με τα τσεκούρια, βουλευτή της κυβέρνησης τον γιο του κορυφαίου «θεωρητικού» του φασισμού και αρνητή του ολοκαυτώματος στη χώρα και το μισό υπουργικό συμβούλιο νοσταλγούς της χούντας. Η Χούντα δεν τελείωσε το ‘73.
Eleftheria Meto

Μπάζα στον εγκέφαλο, τσιμέντα στην Ακρόπολη

Η διαμόρφωση των διαδρόμων και των πλατωμάτων στην Ακρόπολη, καθιστά σαφές στον επισκέπτη, τον λόγο για το οποίο πραγματοποιήθηκαν. Αποτελούν μια προσαρμογή τόσο για τις άμεσες ανάγκες της αύξησης της τουριστικής επισκεψιμότητας του Μνημείου, όσο και σε αυτές, που θα δημιουργηθούν στο μέλλον, εις βάρος του ίδιου του Μνημείου. Στοχεύουν δηλαδή στην επισκεψιμότητα περισσότερων –ταυτόχρονα– τουριστών, αλλά και στην αξιοποίηση ενδεχομένως και “άλλων εκδηλώσεων, εμπορικού χαρακτήρα”, όπου θα αξιοποιηθούν τα μεγάλα πλατώματα και οι μεγάλοι διάδρομοι, λόγω των χαρακτηριστικών τους (επιπεδότητα, ενιαία και “λεία” επιφάνεια)…
(Από την ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ)-Τμήμα Αττικής για την καταστροφική τσιμεντοποίηση στην Ακρόπολη)

Κυριακή 18 Απριλίου: Διαμαρτυρία Ελλήνων της Βαρκελώνης για την αστυνομική αυθαιρεσία και βία στην Ελλάδα

Φασιστικό Κέντρο

«Στο ΑΠΘ να συγχαρούμε την κατάληψη της Πρυτανείας, που ήταν ίδια με την προηγούμενη κατάληψη της Πρυτανείας η οποία αποχώρησε με βεγγαλικά και με τραγούδια. Είναι οι αγωνιστές που είχαν καταλάβει την Πρυτανεία, αφού βγάλανε έναν λόγο, παινέψανε και τον εαυτό τους, είπαν και τα πομπώδη είπαν και τα ηρωικά τα γνωστά και φύγανε. Αλλά εγώ ανοίγω το εξής: Αν έφυγαν μόνοι τους και ήρεμα και με ευγενικό τρόπο παρά τα πομπώδη και λοιπά, σημαίνει ότι το ξύλο που φάγανε πριν μια βδομάδα έπιασε τόπο. Γιατί ο άλλος αν έχει φάει τη μπούφλα, κι αν έχει φάει και τη σφάλιαρα, κι αν έχει φάει και την κλωτσιά, σου λέει ‘ωραία παιδιά, εντάξει, ο ηρωισμός και ο αγώνας αλλά μαλακά-μαλακά γιατί άμα μας αρχίσουν και μας βαράνε συνέχεια, δεν έχει άκρη’ Αυτό να το λέμε! Τουλάχιστον απέδωσε το ξύλο που φάγανε στην πρώτη κατάληψη.»
Τάδε έγραψε Πρετεντέρης, γνωστή ντουντούκα του Φ.Κ. (Φασιστικό Κέντρο).

Ι.Κ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!