Έγινε κι αυτό

Η αστυνομία συνεχίζει να δίνει παραδείγματα αναλγησίας απέναντι σε νέους και γέρους πολίτες στο όνομα της τήρησης εντολών. Πιο συγκεκριμένα στα Κρέσταινα Ηλείας, γέροντας σε μηχάνημα ΑΤΜ παίρνει τη σύνταξή του, 340 ευρώ. Δεν φορά τη μάσκα πάνω από τη μύτη ή την έχει κατεβάσει, και η αστυνομία του επιβάλλει πρόστιμο 300 ευρώ. Σε παρακαλετά του γέροντα, ότι δεν θα έχει να φάει αν πληρώσει το πρόστιμο, τα όργανα δεν καταλάβαιναν τίποτα. Ο γέροντας άρχισε να κλαίει σαν παιδάκι, ενώ οι παρευρισκόμενοι έβαλαν τις φωνές στα όργανα της τάξεως, που εξακολούθησαν να μην καταλαβαίνουν τίποτα. Καλά πάμε…
Ν.Τ.

Ιππότης σαδομαζοχιστής

Ο σιδερόφραχτος ιππότης δεν είναι υπερασπιστής κάποιας ιδεολογίας ή θρησκείας, αλλά φορέας της τυφλής ζωώδους βίας του αυταρχικών κοινωνιών, και συγχρόνως η υλική πραγματικότητα των όρων υποταγής σε αυτές! Πρώτος αυτός αποδέχεται τους όρους υποταγής. Υπηρετεί αμειβόμενος τη βιομηχανία παραγωγής εξουσιαστικών δομών, καταπιεστικών καθεστώτων. Διαμέσου της τυφλής υποταγής του μπορεί να κάμψει οποιαδήποτε αντίσταση και να τιμωρήσει την ανυπακοή του πολίτη. Σαν υποταγμένος τιμωρός θυμώνει όταν άλλοι δεν υποτάσσονται σαν αυτόν. Γίνεται ακόμα πιο βίαιος, πιο τρομαχτικός. Αντλεί ικανοποίηση να ακουμπά κάθε φορά το κρανίο του κόσμου πάνω στο βωμό των σαδομαζοχιστικών του… επιθυμιών.
Λάμπρος Κερεντζής
Συστημικός Ψυχοθεραπευτής

Το Μουσείο βγάζει «πιατάκι»

Είναι τόσο μεγάλη η μέριμνα της κυβέρνησης για τον πολιτισμό, που το Μουσείο Μπενάκη, από τα σημαντικότερα ιδρύματα της χώρας, βγήκε στη γύρα εκλιπαρώντας για οικονομική ενίσχυση από χορηγούς και φιλότεχνους πολίτες! «Σας παρακαλούμε» λέει η σχετική έκκληση με την υπογραφή της προέδρου της διοικητικής επιτροπής Ειρήνης Γερουλάνου. Τίθεται θέμα «βιωσιμότητος», λέει. Όπλα, όμως, θα πάρουμε, λέμε.
Καλλιρόη Αντωνίου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!