Η απάτη της σωτηρίας

Όλοι ξέρουν τουλάχιστον δύο πράγματα: το πρώτο, ότι εφαρμόσανε γρήγορα το lockdown γιατί προειδοποιήθηκαν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας με μειωμένο προσωπικό και με 300 κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας, θα κατέρρεε πολύ γρήγορα και θα γινόταν η σφαγή των Ιουδαίων. Γιατί αν έχει πρόβλημα η Μεγάλη Βρετανία με 20.000 κλίνες σε ΜΕΘ, σκεφτείτε τι θα γινόταν εδώ που δεν είχαμε καν –αναλογικά με τον πληθυσμό– 3.500 κλίνες ΜΕΘ! Και τους έβγαλε ασπροπρόσωπους το ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο με τις πολιτικές τους προσπαθούν χρόνια να το εξαρθρώσουν για να ικανοποιήσουν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις στο χώρο της υγείας. Επιχειρήσεις που αποδείχτηκε –σε όλες τις χώρες– ότι θα ήταν εντελώς ανίκανες να αντιμετωπίσουν την επιδημία. Και το δεύτερο είναι ότι το «θαύμα» δεν είναι αποκλειστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παρόμοιο «θαύμα» συνέβη σε άλλες δεκαπέντε χώρες στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια, στην πλειονότητά τους πιο φτωχές και με πιο φτωχά συστήματα υγείας από το δικό μας, όπως οι Βουλγαρία, «Βόρεια Μακεδονία», Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Σλοβενία, ακόμα και το Κόσοβο, για να μην πάμε πιο βόρεια σε Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία ή τις πιο ευκατάστατες Φινλανδία και Νορβηγία.
Βέβαια, με τη βοήθεια του Τσιόδρα και των καναλιών, ο φοβισμένος κόσμος μάσησε ότι ο Κυριάκος μας έσωσε με τη βοήθεια του θεού, ειδικά εμάς!
Λένα Μαστρογιώργη

«Ο Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ και οι Grup Yorum δεν είναι τρομοκράτες. Ο Ερντογάν και η ομάδα του είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες που διαλύουν την Τουρκία» έγραψε ο Κάρλος Λατούφ, αφιερώνοντας το παραπάνω σκίτσο του στον Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ, Τούρκο μουσικό και αγωνιστή, μέλος του συγκροτήματος Grup Yorum. Προχτές ο Ιμπραήμ, όμως πέθανε, παρά το γεγονός ότι δύο μέρες πριν είχε διακόψει την απεργία πείνας, διάρκειας 323 ημέρες, αφού οι τουρκικές αρχές συμφώνησαν ότι το συγκρότημα θα μπορούσε να ξανακάνει ελεύθερα συναυλίες. Ο εξασθενημένος οργανισμός του δεν άντεξε και ο Ιμπραήμ έφυγε για το μεγάλο ταξίδι. Στην κηδεία του η τουρκική αστυνομία έκλεψε το φέρετρο και συνέλαβε τον πατέρα του. Στη γειτονική χώρα ούτε οι νεκροί δεν αξίζουν τον σεβασμό του κράτους…

Το μενού της φρίκης

«Το μενού της φρίκης έχει σήμερα Ναυπακτία, Άγραφα, Αργιθέα και Λακωνία.
Τις επόμενες βδομάδες η ημερήσια λίστα πιθανότατα θα περιλαμβάνει δεκάδες άδειες παραγωγής, αφού θα εξεταστούν ταχύρυθμα σχεδόν 1800 αιτήσεις που εκκρεμούν. Διαβάζουμε: Η ΡΑΕ με σημερινές της αποφάσεις έδωσε άδειες παραγωγής σε τέσσερα αιολικά συνολικής ισχύος 227,3 μεγαβάτ.» μας κατατοπίζει η κίνηση «Ελεύθερα Βουνά χωρίς Αιολικά» και ακολουθεί μια λίστα επιδρομών των ληστρικών εταιριών σε Καρπενήσι, Ναυπακτία, Αργιθέα, Μονεμβασιά κ.λπ. κ.λπ.
Νταλίκες, ελικόπτερα, τεράστιες τσιμεντένιες πλατφόρμες, καταστροφή δασών, αλλοίωση τοπίων, μια επίθεση μαζικής καταστροφής σε ό,τι ωραίο, ό,τι φυσικό, ό,τι παρθένο στην Ελλάδα! Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές των υπουργών και των βουλευτών στο νέο νόμο που διαλύει όλα τα οικοσυστήματα!
Πού πάει ο τόπος; Πού είναι οι πολίτες;
Στέφανος Πετρίδης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!