Η μαρδακία πάει σύννεφο

Ακόμα και στην ολιγαρχική Καθημερινή που δεν φημίζεται για το χιούμορ της (εξαιρούνται οι γελοιογράφοι), υιοθετούν και σχολιάζουν –κάνοντας κι αυτοί πλάκα– μερικά από τα πιο πετυχημένα πικρόχολα αστεία που ξεπηδούν από το τουίτερ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι για κλάματα. Πρόσφατη μπαρούφα, που έδωσε και την παραλλαγή της γνωστής «-ίας», η δήλωση του Δημήτρη Μάρδα, πρώην υφυπουργού Εξωτερικών παρακαλώ, να ονομαστεί η FYROM Δακία, συναγωνιζόμενος το άλλο genious της πολιτικής, την ευρωβουλευτίνα Εύα Καϊλή, που πρότεινε να ονομαστεί η γειτονική μας χώρα Μοισία! Πάλι καλά που δεν πρότειναν ως μικτή ονομασία να ονομαστεί «Μακεδοκία» ο πρώτος ή «Μακεδοσία» η δεύτερη, που θα έβγαζε και τον άλλο εγκέφαλο, τον Καμμένο, από τη δύσκολη θέση να αποδεχτεί ή να μην αποδεχτεί, λες και του πέφτει λόγος από τους Αμερικάνους που τον έχουν για θελήματα!

Ρόη Αυγερίου

Σε αναζήτηση της ελευθερίας, σκίτσο του Darko Drljevic

Αριστεροί μαφιόζοι

Έρχεται ολοταχώς η ανάπτυξη! Η τέταρτη επανάσταση συντελείται στην Ελλάδα! Τρία νέα καζίνο θα ανοίξουν στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη! Και με τον καινούργιο πολυνόμο, όλα τα υπάρχοντα (Πάρνηθας, Θεσσαλονίκης, Ρίο) θα μπορούν να μετακομίσουν μέσα στις πόλεις. Να μην είναι εμπόδιο η απόσταση για τον τζόγο. Οι παλιές μίνιμουμ προστασίες των πολιτών από τον εθισμό είναι ξεπερασμένες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μπροστά. Στις μπίλιες είναι το μέλλον κι όχι στα γράμματα, στο ήθος, στον πολιτισμό. Τι να τις κάνουμε τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνίες και τα καταστήματα! Τι τους θέλουμε τους εργάτες, τους αγρότες και τους επιστήμονες! Γκρουπιέρηδες θέλουμε, μπράβους θέλουμε, μαφιόζους θέλουμε! Γρήγορη και σίγουρη ανάπτυξη κι όποιος έχει αντίρρηση και πολυφωνάζει θα τον αναλαμβάνουν οι «επιχειρήσεις». Ούτε χρονοβόρα δικαστήρια, ούτε δαπάνες καταστολής. Ζήτω η κουλτούρα του τζόγου! Εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ, που ξέρουμε από τζόγο κι από παπατζιλίκι, τα καταφέραμε μια χαρά, γίναμε υπουργοί και πρωθυπουργοί. Γιατί να μην γίνει και η χώρα ολόκληρη μια ρουλέτα; Στα ζάρια την κερδίσαμε, το πολύ-πολύ και στα ζάρια να τη χάσουμε!

Ελένη Νικολαΐδου

 

 

Εκ δεξιών του Καραμανλή

Μπορεί ο Καραμανλής να είναι καλύτερης ποιότητας από τον Μητσοτάκη και πιο ειλικρινής από τον Τσίπρα, αλλά αυτό δεν πρέπει να συσκοτίζει τις ευθύνες της κυβέρνησής του για το χάλι και την παγίδευση της Ελλάδας από τα αρπαχτικά που την ξεκοκαλίζουν χρησιμοποιώντας εντόπιους δημίους, αναλώσιμους, τύπου Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά ή Τσίπρα. Το έγγραφο των υπηρεσιών της Τράπεζας της Ελλάδας που απευθύνεται στον διοικητή της Γιώργο Προβόπουλο, με ημερομηνία 6 Οκτωβρίου 2009, δύο μέρες μετά την εκλογική νίκη του Γ. Παπανδρέου, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ευρισκόμεθα ενώπιον ενός πρωτοφανούς δημοσιονομικού εκτροχιασμού, ο οποίος δεν δικαιολογείται, παρά μόνο σε πολύ μικρό βαθμό, από την κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας». Όλοι οι δείκτες ήταν ανησυχητικά αρνητικοί και το δημόσιο χρέος είχε εκτιναχθεί από τα 181,5 (2003) στα 301 δισ. ευρώ (2009)!

Βέβαια, αυτή η αλήθεια δεν πτοεί το κυβερνητικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ που ψάχνει για στηρίγματα στην «καλή Δεξιά», αρχής γενομένης από τον διαπλεκόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τους πρόθυμους να υπονομεύσουν τον Κυριάκο καραμανλικούς. Και γιατί να το πτοεί; Πιο δεξιός από τον Τσίπρα είναι αδύνατο να είναι ο Καραμανλής!

Τόλης Ρουσιώτης

 

 

Μπέρδεψαν τα μπούτια τους

Στις καχεκτικές κομματικές οργανώσεις τους, κακολογούν τους ακτιβιστές του Ρουβίκωνα, ότι παρενοχλούν το κοινοβουλευτικό έργο, διαταράσσουν τις σχέσεις με το Ισραήλ του Νετανιάχου, την Ισπανία του Ραχόι και την Τουρκία του Ερντογάν, αναστατώνουν τις υπηρεσίες «κοινής ωφέλειας» (ΤΕΙΡΕΣΙΑ, Τράπεζα Ελλάδος κ.λπ.) και δίνουν λαβή στην αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση. Γιατί δεν τους κλείνουν μέσα να τελειώνουμε; ρωτούσε δυνατά μια Συριζαία ένα βουλευτή στην καφετέρια του Public. Κι άντε μετά να ξεχωρίσεις ποιος είναι αριστερός και ποιος δεξιός!

Ισίδωρος Νεάρχου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!