Την Παρασκευή 5 Ιουλίου τέθηκε σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για την «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης», στο οποίο εμπεριέχεται και ο περιβόητος ΕΟΠΑΕ, ένας γραφειοκρατικός οργανισμός που θα καταπιεί τους υφιστάμενους φορείς (ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ κ.λπ.) καταργώντας τους.

Το νομοσχέδιο ήταν να «κατέβει» από τον περασμένο Νοέμβριο και εξαγγέλθηκε ουκ ολίγες φορές, αλλά κωλυσιεργούσε διαρκώς λόγω μεγάλων ενδογενών προβλημάτων του αλλά και της αντίθεσης του συνόλου σχεδόν των εμπλεκομένων (εργαζόμενοι, επιστημονικές επιτροπές, συγγενείς ληπτών υπηρεσιών κ.λπ.).

Πρόκειται για επιθετική κίνηση στο πλαίσιο της «ανάγνωσης» που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Το τσουνάμι της αποχής και η καταδίκη της κυβέρνησης και εν γένει του πολιτικού συστήματος, διαβάστηκε σαν απαίτηση για περισσότερες μεταρρυθμίσεις! Για μεγαλύτερη επίθεση στην κοινωνία δηλαδή και την εκφρασμένη θέλησή της σε μια σειρά τομείς.

Έτσι, αντί να αντικατασταθεί στον πρόσφατο ανασχηματισμό ο υφυπουργός Υγείας Δ. Βαρτζόπουλος για τις προκλητικές και αντιεπιστημονικές θεωρίες του, ο κος Μητσοτάκης τον επιβραβεύει και υιοθετεί το τερατούργημά, που οι ενδιαφερόμενοι το έχουν απορρίψει ήδη από τον Νοέμβριο…

Το νομοσχέδιο θα μείνει στη «διαβούλευση» μέχρι τις 18 Ιουλίου και στη συνέχεια η κυβέρνηση λογαριάζει να το φέρει «καλοκαιριάτικα» για ψήφιση, αφού προβλέπεται διατάξεις του να είναι σε ισχύ από 1 Σεπτεμβρίου. Αναμένονται σημαντικές αντιδράσεις.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 19.00, οι Σύλλογοι Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ είχαν προγραμματίσει μεγάλη ενημερωτική δράση κατά των ναρκωτικών στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο, που αναμένονταν να αποτελέσει μια πρώτη απάντηση στα σχέδια διάλυσης του χώρου της Απεξάρτησης.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!