Ο Δρόμος μπροστά στο νέο πολιτικό κύκλο

Πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου στην αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών η εκδήλωση του Δρόμου με θέμα: «Το νέο πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα μετά την εκλογική επιτυχία του ενιαίου κόμματος της παγκοσμιοποίησης».

Η εκδήλωση ήταν πετυχημένη γιατί από τους ομιλητές-συντάκτες της εφημερίδας προσδιορίστηκε το στίγμα του Δρόμου στον νέο πολιτικό κύκλο που ανοίγει και φυσικά δόθηκε ένα σχήμα ερμηνείας των όσων έγιναν στην ταραγμένη δεκαετία 2009-2019.

Μέσα στην γενική σαστιμάρα που ακολούθησε το αναμενόμενο εκλογικό αποτέλεσμα, η συρρίκνωση της Αριστεράς και τα αδιέξοδα του «αντιδεξιού προσκλητηρίου» που υποβόησε τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνον, φαίνεται πως αν δεν βγουν σωστά συμπεράσματα για το τι έγινε αλλά και για την ειδική φύση του ελληνικού πολιτικού συστήματος και των δομικών του ιδιομορφιών, δεν μπορεί να προσανατολιστεί κανείς σωστά.

Δίνουμε στη συνέχεια σε συντομευμένη μορφή τις ομιλίες του Ρούντι Ρινάλντι με θέμα «Tο τέλος ενός πολυτάραχου κύκλου, και μετά τι;», του Γιώργου Παπαϊωάννου με θέμα «Η Αριστερά στο τέλος ενός κύκλου» και του Ερρίκου Φινάλη με θέμα: «Γιατί δεν ανταποκρινόμαστε στο “αντιδεξιό” προσκλητήριο».

 

«δ»

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!