Να βάλουμε πάλι στο λεξιλόγιό μας το φασισμό

 

Αγαπητοί φίλοι,

Εργαζόμενοι του Δρόμου, καλό κουράγιο, καλή δύναμη, καλή Αρχή. Τα πρώτα φύλλα σας τα κατάπια, τα οποία πραγματικά μας δίνουν μια διαφορετική εικόνα, στα όσα κοινωνικοπολιτικά συμβαίνουν, από αυτά που με μεγάλες προσπάθειες μας περνούν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.

Με λίγα και απλά λόγια ξεκινάτε καλά, καλή συνέχεια.

Επιτρέψτε μου μια σκέψη.

1. Μήπως πρέπει να βάλουμε ξανά στο λεξιλόγιό μας, και να μας θυμίσετε, τις έννοιες φασισμός, φασίστες;

2. Όταν εργαζόμουνα ήμουν για αρκετά χρόνια Γ. Γραμματέας του εργασιακού Σωματείου ΑΒΕΑ, μετέπειτα Γ. Γραμματέας του Σωματείου Συνετ/κών Εργαζομένων Ν. Χανίων και λίγο πριν τη σύνταξή μου είχα εκλεγεί Αντιπρόεδρος στο Ε.Κ. Χανίων. Σε όλα μου τα χρόνια, σε όλες τις τοποθετήσεις μου όταν αναφερόμουν για την ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ κ.λπ. τα ονόμαζα «ευαγή ιδρύματα». Μάλλον δικαιώνομαι για το ρόλο και τους σκοπούς που υπηρετούν. Ελπίζω στο μέλλον να μπορέσω να βοηθήσω τον ανταποκριτή σας στα Χανιά με διάφορα νέα της υπαίθρου όπου ζω και λειτουργούμε με τη σύζυγό μου ένα μικρό παντοπωλείο.

 

Με εκτίμηση,

Δασκαλάκης Ηρακλής,

τέως αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Χανίων

 

Για το θάνατο του μικρού Αφγανού

 

Σχετικά με τον τραγικό θάνατο του νεαρού Αφγανού, από έκρηξη βόμβας στα Πατήσια, επιτρέψτε μου να πω την γνώμη μου:

Πρώτον, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η τρομοκρατία (εντός ή εκτός εισαγωγικών) ουδέποτε έφερε την ανατροπή που υποτίθεται(;) ότι επιδίωκε. Αντιθέτως, χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι από το σύστημα και τους κατασταλτικούς του μηχανισμούς.

Δεύτερον, ας μην ξεχνάμε όλοι μας, και ιδίως τα ΜΜΕ, ότι ο νεαρός που τώρα υποκριτικά θρηνούμε είναι ο ΙΔΙΟΣ που όταν μας πλησίαζε προστατεύαμε ασυναίσθητα το πορτοφόλι μας, που τον θεωρούσαμε εν δυνάμει ληστή και δολοφόνο, που αλλοίωνε την εθνική μας ταυτότητα. Και αυτή η «χαροκαμένη μάνα» είναι η ΙΔΙΑ που βλέπαμε στο δρόμο με τη μαντίλα και γελούσαμε ειρωνικά συχνά, δε, την προπηλακίζαμε.

 

Φιλικά και (γιατί όχι) συντροφικά,

Γ. Παπαγγελής

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!