Η επιμονή του Δρόμου στην ανάδειξη της ραγιάδικης και υποταγμένης στα συμφέροντα των ΗΠΑ κυβερνητικής πολιτικής, φαίνεται ότι ενοχλεί. Αρκετά κακόβουλα σχόλια και «καταγγελίες» εμφανίζονται τελευταία κυρίως στα μέσα δικτύωσης, που ενδείκνυνται για τέτοιου είδους «πεσίματα», με πρωταγωνιστές κυρίως υποστηρικτές της κυβέρνησης ή και άλλους που συμπλέουν μαζί της στα σημαντικά θέματα. Οι σχολιάζοντες ταυτίζουν συνήθως με την ακροδεξιά οποιονδήποτε διαφοροποιείται από τη λογική της εκχώρησης των εθνικών θεμάτων στους φασιστικούς κύκλους.

Αποκορύφωμα, μια πρόσφατη ανάρτηση στο facebook του συνεργάτη της κομματικής ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ left.gr, Άγγελου Καλοδούκα. Ο συγκεκριμένος, που συχνά-πυκνά κατακεραυνώνει όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, αναδημοσίευσε το πρωτοσέλιδο του Δρόμου με καλυμμένο το λογότυπο της εφημερίδας γράφοντας: «Κουίζ για δυνατούς λύτες: Το εξώφυλλο αυτό εβδομαδιαίας εφημερίδας είναι της Χρυσής Αυγής ή κάποιας άλλης φασιστικής φυλλάδας;». Το «φασιστικό» που βρήκε ο συγκεκριμένος ήταν ότι η εφημερίδα είχε τίτλο «Διαρκώς λιγότερη Ελλάδα» και κατηγορούσε την κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο ή και το σκίτσο για τα Ίμια του Βραζιλιάνου Λατούφ (που μάλλον κατηγορείται κι αυτός για… ελληνικό εθνικισμό).

Δεν πρόκειται όμως μόνο για τη γελοιότητα του πράγματος. Ούτε και θα άξιζε να ασχοληθεί κανείς με τις κατηγορίες κάποιου που ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ότι κακώς πολεμήσανε οι παππούδες μας τους φασίστες το 1940 ή νομιμοποιεί τη στρατιωτική κατοχή αποκαλώντας όπως ο Ερντογάν «Νότιο Κύπρο» την Κυπριακή Δημοκρατία. Το θέμα είναι ότι εδώ έχουμε τη στοχοποίηση μιας εφημερίδας και ενός ευρύτερου προοδευτικού πολιτικού χώρου. Γιατί αν είναι «φασιστική φυλλάδα» ο Δρόμος, τότε με αυτή τη λογική μάλλον νομιμοποιείται και κάποιος να πάει να σπάσει τα γραφεία της ή να επιτεθεί στους ανθρώπους της. Αυτό είναι το σήμα που δίνεται σε κάθε είδους μηχανισμό.

Επιπροσθέτως, τέτοιες πρακτικές και αντιλήψεις ουσιαστικά αθωώνουν τις φασιστικές συμμορίες, ταυτίζοντάς τες με δημοκρατικούς και αριστερούς χώρους. Αξιοσημείωτο είναι ότι και αρκετοί άνθρωποι που δεν είναι υποστηρικτές του Δρόμου στηλίτευσαν την απαράδεκτη ανάρτηση, σε αντίθεση με λίγους (μεταξύ αυτών και κάποια κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως) που την επιβράβευσαν.

 

«δ»

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!