Γράφει ο Ζαχαρίας Ρουστάνης

 

Μαθήματα οικολογικής γεωργίας

Το Εναλλακτικό Σχολείο Οικολογικής Γεωργίας συνεχίζει ακάθεκτο για 5η χρονιά να παραδίδει δωρεάν μαθήματα «θεωρίας και πράξης» για την οργάνωση ενός ολοκληρωμένου οικονομικά βιώσιμου αγροκτήματος! Στο κτήμα του βιοκαλλιεργητή Θοδωρή Αρβανίτη, στα Κιούρκα, έμπειροι βιοκαλλιεργητές και επιστήμονες ενώνουν τις δυνάμεις τους ανιδιοτελώς με σκοπό την προώθηση της οικολογικής γεωργίας και τη διάδοση της τεχνογνωσίας σε όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά ή ακόμη και ερασιτεχνικά. Οι κύριοι άξονες των μαθημάτων είναι: Έδαφος-Κομποστοποίηση, κηπευτικά, Φυτοπροστασία και Οικονομική του Αγρού. Ο Θοδωρής Αρβανίτης, μάλιστα, για τις ανάγκες πρακτικής στα μαθήματα του Οικοσχολείου παραχωρεί τρία στρέμματα από το κτήμα, με άρδευση, όπου οι μαθητές εφαρμόζουν στην πράξη τη θεωρία που διδάσκονται, έχουν τη δυνατότητα να δουν τον κόπο και τη χαρά της βιολογικής γεωργίας και να γευτούν τους καρπούς της δουλειάς τους, αφού τα προϊόντα που παράγονται τα μοιράζονται μεταξύ τους. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 17 Ιανουαρίου 2016 και θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή μέχρι τέλος Ιουνίου. Πληροφορίες, αιτήσεις: oikosxoleio.wordpress.com

 

Δωρεάν εξετάσεις

Μια τολμηρή και γενναία απόφαση έλαβε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός: Μπροστά στην απόλυτη φτωχοποίηση του λαού, το Σωματείο αποφάσισε να γίνει αποκλεισμός των ταμείων του νοσοκομείου ώστε κανένας εργαζόμενος, άνεργος, ανασφάλιστος, συνταξιούχος (και εργαζόμενος του Ευαγγελισμού) που προσέρχεται στη Γενική Εφημερία να μην πληρώνει για εξετάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρουν, θωρακίζουν το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, ενώ ζητούν από τους συναδέλφους τους να μη γίνουν έμποροι στην υγεία, καλώντας παράλληλα και τους πολίτες να στηρίξουν την απόφαση αυτή. Παράλληλα, το σωματείο καταγγέλλει ότι μπορεί μεν η προηγούμενη κυβέρνηση να κατήργησε το επαίσχυντο 5ευρω εισιτήριο στα νοσοκομεία, ωστόσο ήδη πολλές από τις εξετάσεις εξαιρούνται από την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων. Και επιπλέον, έπειτα από το συνεχιζόμενο κλείσιμο τμημάτων κι εργαστηρίων, και τη μη επισκευή ιατρικών μηχανημάτων στα νοσοκομεία, ολόκληρο πλέγμα εξετάσεων περνά καθαρά και αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα. Ένα δώρο στους εργολάβους και μεγαλεμπόρους της Υγείας.

 

Της «δικαιοσύνης»!

Σε 22 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση καταδικάστηκε ένας άνεργος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος το 2011 έκανε το «έγκλημα» να μην έχει εισιτήριο, διαπομπεύθηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές. Ο άνεργος-επιβάτης υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά του κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ, οι οποίοι εκδικητικά κατέθεσαν και αυτοί μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η μήνυση του άνεργου επιβάτη δεν εκδικάστηκε ποτέ και μπήκε στο αρχείο, αλλά οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της… τυφλής «δικαιοσύνης».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!