Αδιαφάνεια μετά μουσικής!

 

Στα δημοσιεύματα και τις φημολογίες περί «επικείμενης οριστικής λύσης» του ζητήματος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από την κυβέρνηση, απαντά με καυστική ανακοίνωσή της η ΕΕΚΕ Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ. «Το κράτος φέρεται να αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση των χρεών του Μεγάρου, ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ, με αντάλλαγμα την απόκτηση της κυριότητας των κτιρίων του Μεγάρου και της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. του Οργανισμού. Η πολιτική αυτή έχει βάθος τουλάχιστον δεκαετίας, καθώς, με Yπουργικές Aποφάσεις των ετών 2004, 2005 και 2007, το Eλληνικό Δημόσιο έχει εγγυηθεί δάνεια ύψους 245.000.000 ευρώ. Κάναμε στη Βουλή Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, ζητώντας τον πλήρη φάκελο με όλα τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στο Μέγαρο. Η κυβέρνηση, όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, όφειλε, εντός ενός μήνα, να καταθέσει στη Βουλή τα σχετικά στοιχεία, αλλά έχουν περάσει τόσοι μήνες και δεν έχει απαντήσει. Γιατί η κυβέρνηση επιλέγει, παρατύπως, να μην καταθέσει τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού; Τι αποκρύπτει; Προϋπόθεση μιας λύσης είναι η πλήρης διαφάνεια. Και διαφάνεια χωρίς απαντήσεις στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο δεν νοείται».

 

Δικαιώματα… επιβίωσης Παιδιού

Το 40% προσεγγίζει ο αριθμός των παιδιών που απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με την καταγραφή που έχει ξεκινήσει ο Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού και η οποία δείχνει ότι ολοένα και περισσότερες οικογένειες αναζητούν καταφύγιο σε ιδρυματικές δομές. Πολλοί είναι οι γονείς που δηλώνουν αδυναμία να θρέψουν τα παιδιά τους και ζητούν είτε φιλοξενία, ακόμη και με διανυκτέρευση στα ιδρύματα είτε φιλοξενία ημέρας, δηλαδή, φροντίδα των παιδιών τους και επιστροφή στην οικογενειακή εστία για ύπνο. Ο Συνήγορος του Παιδιού προτάσσει την ανάγκη ενεργοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ και προειδοποιεί ότι σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει και το φαινόμενο του μη εμβολιασμού των παιδιών, με κίνδυνο να δούμε στη χώρα ξανά αρρώστιες που είχαν εκλείψει. Να δούμε πότε θα καταστεί αχρείαστη αυτή η απέραντη ιδρυματική καλοσύνη των καλοπληρωμένων νεοφιλανθρώπων. Γιατί η παιδική πείνα και η φτώχεια δεν θεραπεύονται με καταμετρήσεις και ευχολόγια…
Εγκληματική έλλειψη φαρμάκων

Τις τελευταίες μέρες τα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Λαϊκό» παρουσιάζουν έλλειψη σε αντιρετροϊκά φάρμακα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς που παρακολουθούνται από τις μονάδες λοιμώξεων των συγκεκριμένων νοσοκομείων να μην έχουν πρόσβαση στη θεραπεία. Παράλληλα, η έλλειψη αντιρετροϊκών φαρμάκων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών «Αττικόν» υπήρξε συνεχής καθ’ όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υγεία δεκάδων οροθετικών ατόμων που παρακολουθούνται από τη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του συγκεκριμένου Νοσοκομείου. Με τις ελλείψεις αυτές προσβάλλεται βάναυσα η υγεία των φορέων HIV και καταστρατηγείται το δικαίωμα της πρόσβασής τους στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους στη Βουλή, ζητούν να δοθεί οριστική λύση και να εξασφαλίζεται η επάρκεια αντιρετροϊκών φαρμάκων στα φαρμακεία των δημοσίων νοσοκομείων και να ικανοποιηθεί το αίτημα που εκφράζεται από τους συλλογικούς φορείς των ατόμων που ζουν με HIV/AIDS περί δημιουργίας ανεξάρτητου κωδικού για τη χρέωση των δαπανών των αντιρετροϊκών φαρμάκων.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!