Διαμαρτυρία των μαθητών των Μουσικού Σχολείου Σερρών

 

Το σύνθημα του τίτλου, μαζί με το «μουσική παιδεία – κρατική αδιαφορία» κυριάρχησαν στην πορεία μουσικής διαμαρτυρίας, που συνδιοργάνωσαν το 15μελές και ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σερρών, στις 30/10, ημέρα πανελλαδικής δράσης για τη διεκδίκηση λύσεων στα μεγάλα διαχρονικά προβλήματα των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της χώρας, όπως: Διεξαγωγή εξετάσεων πιστοποίησης μουσικών σπουδών των αποφοίτων. Οι εξετάσεις αυτές νομοθετήθηκαν, διεξήχθησαν μία φορά το 2000 και έκτοτε παραμένουν μπλοκαρισμένες από τους «ιδιωτικούς φορείς» (ιδιοκτήτες ωδείων και μουσικών σχολών). Κάλυψη των πάρα πολλών κενών θέσεων σε εκπαιδευτικούς μουσικών ειδικοτήτων. Δε νοείται μουσικό σχολείο χωρίς μουσικούς. Επαρκής χρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων. Επιπρόσθετες ανάγκες για αγορά – συντήρηση – επισκευή μουσικών οργάνων, κούρδισμα κτλ. Έγκαιρη έναρξη σίτισης των μαθητών/ριών των σχολείων με έτοιμα γεύματα. Στα μουσικά σχολεία (γυμνάσια – λύκεια) το ωρολόγιο πρόγραμμα εκτείνεται πέραν του προγράμματος των μαθημάτων γενικής παιδείας με τα μουσικά μαθήματα (υπάρχουν και εννιάωρα), ενώ τα παιδιά έρχονται στο σχολείο από όλον το νομό. Γι’ αυτό και η ανάγκη σίτισης.

Τα παιδιά του σχολείου μας, μαζί με τον Σύλλογο Γονέων επέδωσαν ψηφίσματα στα κυβερνητικά στελέχη του νομού Σερρών στην υφυπουργό Εσωτερικών κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και τη βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Σερρών κ. Αφροδίτη Σταμπουλή για τα δύο πρώτα αιτήματα και στον Δήμαρχο Σερρών, κ. Πέτρο Αγγελίδη για τα δύο άλλα. Ειδικά για το ζήτημα των εξετάσεων πιστοποίησης, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: Κυρίες, απαιτούμε εφαρμογή του νόμου. Κινηθείτε. Σας παρακολουθούμε.

Σημειωτέον, ότι μετά τη συνάντηση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων-Κηδεμόνων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με τους δύο συμβούλους του ΥΠΠΕΘ, κ. Θέμη Δημητρακόπουλο και Νικόλαο Τσαφταρίδη στις 31/5, πληροφορηθήκαμε εμβρόντητοι ότι (ως δικαιολογία;) για τη μη διενέργεια των εξετάσεων πιστοποίησης αναφέρθηκε από πλευράς υπουργείου «ο φόβος πιθανών αντιδράσεων από ιδιωτικούς φορείς…» (ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης).

 

Αθανάσιος Μπόϊκος, γραμματέας Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Σερρών

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!