Παλλαϊκός αγώνας με αρχή τη γενική απεργία

Με βασικά συνθήματα «δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε», «ή αυτοί ή εμείς», το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) καλεί τον κόσμο στη γενική πανελλαδική απεργία που έχει κηρυχθεί για τις 27 Νοέμβρη τόσο στον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα. Ευχής έργον, για τη συνδικαλιστική παράταξη, είναι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης σε όλη την Ελλάδα, ώστε να σταλεί ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής του μνημονιακού καθεστώτος και της καταστροφικής του πολιτικής.

Όπως αναφέρει το ΜΕΤΑ στο κάλεσμά του, παρά την προσπάθεια συγκάλυψης από τη συγκυβέρνηση και τα κυρίαρχα συστημικά ΜΜΕ, προ των πυλών βρίσκονται μέτρα όπως η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο, η νέα απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με τη διεύρυνση της μερικής απασχόλησης σε βάρος της σταθερής εργασίας, οι νέες μειώσεις στα εισοδήματα, η νέα συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων κ.ά.

Το Τμήμα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων, καλεί επίσης σε κοινό παλλαϊκό αγώνα, ώστε «να σταματήσουμε την καταστροφική και ανέλπιδη πορεία, να ανοίξουμε το δρόμο της δημιουργικής προοπτικής, να εργαστούμε όλοι μαζί για την ανασυγκρότηση της κοινωνίας και την ανοικοδόμηση της χώρας».

 

Χαβούζα πάλι η Δραπετσώνα

«Πάρ’ το στεφάνι μας, πάρ’ το γεράνι μας, στη Δραπετσώνα ποτέ δεν θα ’χουμε ζωή», θα ξανάγραφε αν ζούσε σήμερα ο Τάσος Λειβαδίτης, για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι για περισσότερα από δέκα χρόνια ονειρεύονταν ανάπλαση σ’ αυτά τα 640 στρέμματα της λιμενο-βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας/Κερατσινίου, με πράσινο και χώρους αναψυχής, με καθαρό περιβάλλον και πρόσβαση επιτέλους στη θάλασσα, μετά την οριστική απομάκρυνση των βιομηχανιών λιπασμάτων, τσιμέντων, γυαλιού, γύψου κ.ά.

Με το νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας που πέρασε το καλοκαίρι στη Βουλή και με άλλες «φωτογραφικές» και σκανδαλώδεις διαδικασίες, η κυβέρνηση επέτρεψε την αλλαγή χρήσης για τη μετατροπή του χώρου σε χαβούζα παραλαβής και επεξεργασίας αποβλήτων πλοίων, εξαιρετικά επικίνδυνων, από την εταιρεία OIL ONE ΑΒΕΕ, συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος κατάφερε και απέκτησε σε εξευτελιστική τιμή 82,5 στρέμματα της περιοχής. Για όλους αυτούς τους λόγους, να διαμαρτυρηθούν αλλά και να διεκδικήσουν αυτά που έχουν στερηθεί οι κάτοικοι, το συντονιστικό φορών Δραπετσώνας/Κερατσινίου καλεί σε συγκέντρωση την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας.

 

Όχι στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου ορίστηκε ως ημέρα κινητοποιήσεων από την Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στο αδικαιολόγητο και άκρως επιζήμιο για την ελληνική οικονομία ξεπούλημα των Κρατικών Περιφερειακών Αερολιμένων της χώρας. Ημέρα πανελλαδικού συντονισμού του αγώνα για την περιφρούρηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και την προστασία της κοινωνικής συνοχής. Αυτήν τη μέρα, όπως αναφέρεται στο κάλεσμά της «πρέπει να ηχήσει στην ελληνική επικράτεια το μήνυμα προς το ΤΑΙΠΕΔ ότι η χώρα δεν υποθηκεύει το μέλλον της και δεν χαρίζει τα περιφερειακά αεροδρόμια στους επίδοξους επενδυτές. Ότι οι τοπικές οικονομίες δεν παίζουν στα ζάρια τα αναπτυξιακά τους εργαλεία και τις κοινωνικές τους υποδομές, δεν διαπραγματεύονται το κλείσιμό τους, δεν παζαρεύουν τα εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις των εργαζομένων».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!