Σειρά εκδηλώσεων στην Κοζάνη για τον αθλητή, προπονητή, δάσκαλο, κοινωνικά ενεργό πολίτη

 

Εκδηλώσεις εις μνήμην του εκπαιδευτικού, προπονητή και αθλητή Νικόλα Παπαδόπουλου διοργανώνουν τις προσεχείς ημέρες ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης, η ΕΠΣ Κοζάνης, το Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης μαζί με την «Ομάδα φίλων του εκπαιδευτικού, προπονητή και αθλητή Νικόλα Κ. Παπαδόπουλου».

Ο πρόωρα εκλιπών Νικόλας Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1952 στην Καισαρειά Κοζάνης και σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία. Μέχρι το τέλος της ζωής του υπήρξε ένας αθλητής που διακρίθηκε για το ήθος και το πάθος του. Αρχικά ως ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια ως προπονητής μπάσκετ, άφησε τη σφραγίδα του σε πολλά σωματεία της Δ. Μακεδονίας. Ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής υπηρέτησε με πάθος τον αθλητισμό για περισσότερα από 30 χρόνια. Υπήρξε, παράλληλα, σκιέρ, ποδηλάτης, τενίστας, φυσιολάτρης και πολυταξιδεμένος. Ασχολήθηκε με τα κοινά παρεμβαίνοντας με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, διεκδικώντας δικαιοσύνη, ισότητα και σεβασμό για τους αδύναμους συμπολίτες του. Υπήρξε μάλιστα ιδρυτικό μέλος της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις».

Οι εκδηλώσεις έχουν σκοπό να υπενθυμίσουν και να ξανασπείρουν τις ιδέες και τη φιλοσοφία ενός κοινωνικά ενεργού πολίτη, του οποίου η διαδρομή ήταν πάντα συνεπής με τις αρχές και τα λεγόμενά του.

Τη Δευτέρα, 17/11, στις 3μ.μ. στο γήπεδο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Χατζηπαναγής θα μιλήσει και θα διδάξει στα παιδιά των Μεικτών Ομάδων του Ν. Κοζάνης το φίλαθλο πνεύμα και τις αρχές του υγιούς ποδοσφαίρου που επέδειξε και ο ίδιος ως ποδοσφαιριστής στα γήπεδα. Το ίδιο βράδυ οι φίλοι του Νικόλα Παπαδόπουλου διοργανώνουν συνεστίαση, στη Ροδιανή Κοζάνης. Την Τρίτη, 18/11 στις 10 π.μ. στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο οι διεθνείς παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Τάκης Λουκανίδης, Νίκος Χρηστίδης, Κούλης Αποστολίδης, Βασίλης Δανιήλ, Γιώργος Παράσχος, Νίκος Καραγεωργίου θα συζητήσουν με τους μαθητές του σχολείου για το φίλαθλο πνεύμα, την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και την αντιμετώπιση της βίας και του ρατσισμού στα γήπεδα.

Στις εκδηλώσεις μνήμης του Νικόλα Παπαδόπουλου θα παρευρεθούν επίσης ο προπονητής της Εθνικής Κύπρου Πάμπος Χριστοδούλου, ο δημοσιογράφος Νίκος Κατσαρός, ο πρώην πρόεδρος του ερασιτέχνη Απόλλωνα Αθηνών Κώστας Παπαγεωργίου και ο Νίκος Μάλλιαρης, πρώην γ.γ. του ΠΣΑΠ και μέλος της Γραμματείας Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!