Επιμέλεια: Γιώργος Κυριακού

►        Καλά νέα: Δημοψήφισμα στη Σλοβενία με ποσοστό 62% αποφάσισε την ανεξαρτησία της λειτουργίας του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

►        Περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Αλβανία μήνυσαν τις αρχές για τα σχέδιά τους σχετικά με το αεροδρόμιο Αυλώνας: σκοπεύουν να το κατασκευάσουν στον δεύτερο προστατευόμενο υγροβιότοπο της χώρας!

►        Η βουλή του Κοσόβου ψήφισε την αποστολή στρατιωτικής μονάδας στις… Μαλβίνες. Τα νησιά ανήκουν στην Αργεντινή αλλά κατέχονται από τη Βρετανία – η οποία τα ονομάζει Φόκλαντ. «Θα συμβάλλουμε στη διατήρηση της ειρήνης στις Νήσους Φόκλαντ», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. Άμα έχεις γραμμάτια (και… ειρηνευτική εμπειρία), τα ξοφλάς και στην άλλη άκρη του κόσμου.

►        Στην κοινή επιτροπή για την ιστορία Σκοπίων-Βουλγαρίας δεν συμφώνησαν για το ποιος ίδρυσε το… 1018 την Αρχιεπισκοπή Αχρίδας. Τα πρώτα χίλια χρόνια είναι δύσκολα, μετά όλο και κάποια λύση βρίσκεται.

►        «Η Βουλγαρία και η Μακεδονία πρέπει να είναι μία χώρα», δήλωσε ο Κονσταντίν Κοσταντίνοφ, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τους Βούλγαρους του εξωτερικού, στα εγκαίνια του κρατικού Βουλγαρικού Πολιτιστικού και Ενημερωτικού Κέντρου στα Σκόπια. Όλα αυτά μετά την επίθεση με όπλα κατά ενός βουλγαρικού συλλόγου την περασμένη εβδομάδα. Μια χαρά το πάνε όλοι!

►        «Πρώτα πρέπει να κατοχυρωθούν συνταγματικά τα δικαιώματά τους (των Βουλγάρων των Σκοπίων), και μετά να ανοίξει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις (Βουλγαρίας Σκοπίων)» δήλωσε ο Βούλγαρος πρόεδρος Ράντεφ.

►        Το νομοσχέδιο της βουλγαρικής κυβέρνησης για την απόκτηση 8 αεροσκαφών F16 (συνολικού κόστους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων!) προβλέπει να μην δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο της σχετικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Μάλλον τα ανταλλάγματα τσούζουν αλλά, άμα είναι για το καλό της δημοκρατίας, χαλάλι…

►        «Δείχνει ίσως και πώς πρέπει να κινούμαστε στις σχέσεις μας με τις γειτονικές χώρες», δήλωσε ο κ. Μυτιληναίος για την επένδυση πώλησης ρεύματος και θέρμανσης στους κατοίκους των Σκοπίων. «Μακάρι να γίνει το ίδιο και με την Τουρκία», πρόσθεσε. Τα όνειρα της «ελληνικής» ελίτ!

►        Τελικά η Gazprom θα συνεχίσει να εξάγει ρωσικό αέριο στη Μολδαβία, παρά τις προηγούμενες απειλές για μείωση παροχής. Η Ρωσία κατηγορούσε ότι υπήρξε συνεννόηση για παρακράτηση αερίου στην Ουκρανία, δια της οποίας περνάει ο αγωγός. Τι είναι αλήθεια, τι είναι ψέμα…

►        Πανό που υπενθύμιζε την ηρωική επιχείρηση Καταιγίδα του 1995 (όπου εκδιώχθηκαν 300.000 Σέρβοι από την Κροατία…) κρατούσαν Κροάτες οπαδοί στο Κατάρ. Σημαία με τη μεγάλη Σερβία ανάρτησαν Σέρβοι. Αυτό κι αν είναι Μουντιάλ της φιλίας των λαών!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!