Μια ανακοίνωση του Δήμου Λαυρεωτικής δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη σύγχυση που διαπερνά την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που ελέγχονται από τα εργολαβικά συμφέροντα. Αιτία όλων αυτών είναι η αναγκαστική υποχώρηση της κυβέρνησης μετά την τετράμηνη αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας.

Το κυβερνητικό σχήμα μετά από τη συμφωνία αποχώρησης της αστυνομίας και των μηχανημάτων βρέθηκε σε σύγχυση, αφού κορυφαίοι υπουργοί που εμπλέκονται στα σχέδια κατασκευής του ΧΥΤΑ, όπως η κ. Μπιρμπίλη και ο κ. Ραγκούσης, ενημερώθηκαν για την εξέλιξη από τα ΜΜΕ και αντέδρασαν έντονα. Βέβαια, πείσθηκαν αρκετά γρήγορα, αφού η πρωθυπουργική γραμμή ήταν άμεση, προσωρινή απεμπλοκή. Και αυτό, γιατί τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Προ-Πο είχαν αποφασίσει ότι η προσωρινή υποχώρηση είναι η μόνη λύση μπροστά στην αποφασιστική αντίσταση των κατοίκων.

Βέβαια, τα ΜΜΕ δεν έχασαν την ευκαιρία να υπερπροβάλουν τις κυβερνητικές «ασυνεννοησίες» για να προκαταβάλουν την κοινή γνώμη. Έπρεπε και πάλι να αναδειχτούν οι κορώνες περί «νομιμότητας» και «αποφασιστικού κράτους», αφού σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να περάσει το μήνυμα ότι οι κάτοικοι πέτυχαν μια νίκη, η οποία μπορεί να αποτελέσει κοινωνικό παράδειγμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής: «Η αλήθεια είναι πως ακόμα κι όταν καιγόμασταν, ακόμα κι όταν είχαμε τραυματίες, ακόμα κι όταν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας σερνόντουσαν στο δρόμο από τις Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης… τόσα μα τόσα δημοσιεύματα δεν είχαμε. Και τώρα τι; Αλλάζει κάτι; Μάλλον όχι και αυτό γιατί τα δημοσιεύματα από την αλήθεια απέχουν όσο η έρημος Σαχάρα από τους καταρράκτες του Νιαγάρα…

“Αβέβαιη η εκεχειρία στην Κερατέα”, “Ανακωχή στην Κερατέα”, “Ανακωχή εν όψει Πάσχα”, “Η Κερατέα διχάζει την κυβέρνηση”, “προσωρινή ανακωχή” οι σημερινοί τίτλοι που με ελάχιστες εξαιρέσεις μιλούν για “ανακωχή”.

Αγαπητοί της ενημέρωσης… γνωρίζετε κάτι που δε γνωρίζουμε; Το δικό σας ρεπορτάζ μιλά για διακοπές των ΜΑΤ λόγω Πάσχα; Λέτε το αρμόδιο υπουργείο να νοιάστηκε για τη μαγειρίτσα του σκληρά εργαζόμενου στις τάξεις της καταστολής, υπαλλήλου; Ή μήπως ενδιαφέρεται ξαφνικά για το αν θα τσουγκρίσουμε τα κόκκινα αυγά μας στα μπλόκα ή στα σπίτια μας; Όχι, γιατί αν είναι έτσι… τότε γιατί μας άφησε παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στους δρόμους;

Λοιπόν ακούστε και τη δική μας άποψη όσο κι αν στριμώχνει και στεναχωρεί κάποιους…

Ο Δήμος Λαυρεωτικής έλεγε από την αρχή ότι δε μπαίνει σε καμιά μορφή διαλόγου αν δε φύγουν τα ΜΑΤ από την πόλη της Κερατέας. Το θυμάστε; Όπερ και εγένετο. Και τώρα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τη δική μας καθαρή, φιλική προς το περιβάλλον και απόλυτα σύγχρονη πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

Γιατί τόσο μένος με την Κερατέα; Γιατί τη συνάντηση με τον υπουργό, κ. Χρήστο Παπουτσή, τη βλέπετε σαν ανακωχή και όχι ως ένα βήμα υγιούς διαλόγου και τελικά επικράτηση της λογικής; Για την ιστορία, το ραντεβού με την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη κλείστηκε για την Πέμπτη 28 του μήνα.

Ελπίζουμε στο καλύτερο για όλους μας και το αυτό θα επιθυμούσαμε να ελπίζετε και εσείς.

Υ.Γ.: Αληθώς ο Κύριος (γιατί το Χριστός Ανέστη εμείς το ζήσαμε)».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!