Πρωτοφανούς κυνισμού είναι οι δηλώσεις των επικεφαλής των Οικονομικών Χουλιαράκη και Τσακαλώτου, ότι συνειδητά επιβαρύνουν (διάβαζε: διαλύουν) τα μεσαία στρώματα προκειμένου να μπορέσουν να δώσουν «κοινωνικό μέρισμα» σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Οι δηλώσεις αυτές, τους εντάσσουν στην κατηγορία των νεοφιλελεύθερων της σχολής του Σικάγο. Εκείνων δηλαδή που υποστηρίζουν τον πιο άγριο νεοφιλελευθερισμό αδιαφορώντας για τις συνέπειές του. Γιατί εξυπακούεται βέβαια ότι η μνημονιακή πολιτική μόνο ως άγριος νεοφιλελευθερισμός μπορεί να χαρακτηριστεί, κι ας λέει ό,τι παραμύθια θέλει για σαρανταποδαρούσες, ο τόσο συμπαθής και αξιόπιστος στην Τρόικα Ευκλείδης.

Σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι η άμεση συνέπεια της πολιτικής αυτής είναι η ραγδαία φτωχοποίηση εργαζόμενων, συνταξιούχων και μικρομεσαίων, η άκρατη ληστεία τους μέσω μιας φορολογικής και εισοδηματικής πολιτικής που γίνεται ολοένα και πιο αρπακτική. Φυσικά, από τα Chicago boys Τσακαλώτο και Χουλιαράκη (υφιστάμενοι των Τσίπρα και Δραγασάκη αντίστοιχα), δεν περιμέναμε να αναζητήσουν έσοδα από άλλες κοινωνικές κατηγορίες, από τους μεγάλους κατόχους του χρήματος, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβους κ.λπ. Αυτοί πρέπει να ενισχυθούν, ώστε να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την καταπολέμηση της «βαρβαρότητας». Η διάλυση της Ελλάδας –για πολλούς λόγους- περνά μέσα από την διάλυση της μεσαίας τάξης. Αυτό το έργο έχει αναλάβει συνειδητά η κυβέρνηση Τσίπρα.

Γιατί  όμως τα Chicago boys ομολογούν τόσο ανερυθρίαστα ότι συνειδητά καταστρέφουν και ζημιώνουν τα μεσαία στρώματα; Γιατί δεν το κρύβουν; Ο λόγος είναι απλός και ολίγο «σατανικός»: Η πολιτική τους είναι να βάλουν διάφορες κοινωνικές ομάδες να συγκρούονται μεταξύ τους, ώστε να δημιουργείται πόλωση. Είναι σωστό, λοιπόν, να πάρει λιγότερα ένας μικρομεσαίος,  αν μέρος απο αυτά που θα του αφαιρεθούν διοχετευθούν σε φτωχότερους ανθρώπους που έχουν  μεγαλύτερη ανάγκη. Είναι σωστό να κοπεί η σύνταξη σε ορισμένους για να μοιραστούν φιλοδωρήματα σε αναξιοπαθούντες. Να κοπούν όλα όσα μπορούν για να βγαίνει ένας καραγκιόζης στο κυβερνητικό σποτ να λέει ότι «το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης είναι απάντηση στην βαρβαρότητα, είναι αξιοπρέπεια». Και η φωνή του Τσίπρα να βεβαιώνει «Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη». Η διάλυση της κοινωνίας παίρνει έτσι επίχρισμα «αλληλεγγύης» και «ανθρωπισμού»…

Στην πραγματικότητα βέβαια, δεν πρόκειται για καμιά αναδιανομή πλούτου στο εσωτερικό. Όλοι αυτοί είναι τρόποι για να διευκολύνεται η μεγάλη αρπαγή της χώρας και του πλούτου της, της κοινωνίας συνολικά υπέρ των funds και των διεθνών αρπακτικών, των μαφιόζικων κύκλων και των εξαγορασμένων πολιτικών. Αυτό είναι «δίκαιο» και αυτό γίνεται πράξη. Με γαρνιτούρα εμπαιγμού, κυνισμού και ψεμάτων.

Πίσσα και πούπουλα!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!