Ο Τσίπρας στους Δελφούς αποκάλεσε τη Συμφωνία των Πρεσπών «διπλωματικό αριστούργημα»…

Ο αρχιτέκτονας της Συμφωνίας, και ύστερα αποπεμφθείς, Ν. Κοτζιάς, στους Δελφούς κι αυτός, προχώρησε σε μια «αριστουργηματική» δωρεά προς την Άγκυρα. Είπε ότι το Καστελόριζο δεν έχει 100% ΑΟΖ και, με το δόγμα να μην είμαστε μοναχοφάηδες, μας κάλεσε να δώσουμε στην Τουρκία ό,τι ζητά σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο.

Το «αριστούργημα» συνεχίζεται με την πρωτοφανή δίωξη για πλημμέλημα(!) για την τραγωδία στο Μάτι. Με τη Δούρου να βγάζει πάλι θρασύτατα γλώσσα για «αντικειμενικές ευθύνες». Ούτε σκέψη να παραιτηθεί. Άλλωστε, αυτή σηκώνει τη σημαία της «προόδου» στην Περιφέρεια Αττικής.

Οι εφοπλιστές κάνουν περίπου εικόνισμα τον Τσίπρα. Είναι πλήρως ευχαριστημένοι με την πολιτική του απέναντί τους. Απολύτως ευχαριστημένες δηλώνουν κι οι ξένες φαρμακοβιομηχανίες (και ελληνικές) για την αύξηση των τιμών σε περίπου 3.000 φάρμακα. Με τροπολογία που έφερε το δίδυμο Ξανθός-Πολάκης στη Βουλή. Ο Πολάκης, μετά από σιγή μιας βδομάδας (έπειτα από τον θόρυβο για το δάνειο), ξαναμπήκε στο ρινγκ των τραμπουκισμών…

Η Γεροβασίλη, η πλέον κολλητή του Τσίπρα, στο «Προστασίας του Πολίτη» αρχίζει να εφαρμόζει το νέο δόγμα των αθρόων προληπτικών προσαγωγών. Για να μπορούν οι πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν εκδηλώσεις πάνω από τη Λάρισα.

Κι ο υποψήφιος για Νόμπελ πρωθυπουργός (ας του πει κάποιος το ανέκδοτο που λεγόταν επί Χούντας, «γιατί ο Μακαρέζος πήρε το Νόμπελ Χημείας;») μάς προτείνει να λύσουμε το δημογραφικό μέσω του μεταναστευτικού. Είπαμε, για τους λάτρεις της παγκοσμιοποίησης, η Ελλάδα είναι μια «πολυπολιτισμική» χώρα…

Μπαίνουμε σε νέα εποχή: Πανηγύρια πως με το 10ετές ομόλογο γυρίζουμε στο 2006… Κι ας πληρώνουμε 3,8% επιτόκιο, όταν π.χ. η Πορτογαλία έχει 1,3% για αντίστοιχο δανεισμό. Η Ελλάδα θα γίνει ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια, γιατί το ΑΕΠ της, έστω και συρρικνωμένο κατά 25%, είναι μεγαλύτερο από το συνολικό των γειτόνων της. Ξεχνιέται το ΑΕΠ της Τουρκίας, που είναι περίπου 4-5 φορές μεγαλύτερο από της Ελλάδας. Βέβαια, δεν είμαστε «μοναχοφάηδες». Θα προσφέρουμε Κύπρο, μισό Αιγαίο, συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων, Καστελόριζο, κι ό,τι άλλο χρειαστεί. Εισπράττουμε όμως τη συμπάθεια του κ. Πάιατ, είμαστε εκλεκτοί των ΗΠΑ.

Ποιος αντιπολιτεύεται αυτό το «αριστούργημα»; Η Ν.Δ. κι ο Μητσοτάκης; Μα ανήκει στο ίδιο στρατόπεδο. Ο προεκλογικός τσακωμός των δύο «πόλων» δεν συνεπάγεται διαφορετικούς προσανατολισμούς για την χώρα: Ευρωατλαντικά, παγκοσμιοποιητικά, νεοφιλελεύθερα και μνημονιακά, ενάντια στον «εθνολαϊκισμό». Και οι δύο.

Κάνουν ότι δεν βλέπουν τα τσουνάμι που έρχονται. Οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά. Υπηρετούν το «δημιουργικό χάος», μέσω του οποίου επιβάλλονται οι πολιτικές των μεγάλων παικτών. Αναρριχώνται μέσω της «δημιουργικής καταστροφής» (αλά Σουμπέτερ) και νομίζουν ότι η φασολιά που φύτεψαν θα τους φτάσει στ’ άστρα. Είτε στα υπόγεια του Μαξίμου, είτε στα «αρχηγεία» της Πειραιώς. Αλλού είναι τα αποφασιστικά κέντρα…

Καλή σαρακοστή.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!