Τι πανηγυρίζουν σαν ξεχαρβαλωμένες βουβουζέλες οι κυβερνητικοί παράγοντες; Μα τι άλλο, την ανάπτυξη που έρχεται με βήμα ταχύ. Ήδη 500 εκατομμύρια θα πέσουν από τους Κινέζους στο λιμάνι που αγόρασαν κοψοχρονιά και θα ακολουθήσουν κι άλλες… κολοσσιαίες επενδύσεις. Μοιάζουν λίγο με τη μεγάλη γκάφα που είχαν κάνει η Μελίνα Μερκούρη και ο Στάθης Αλεξανδρής, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, όταν ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν τον Κολοσσό της Ρόδου. Ίσως οι νεοΠΑΣΟΚοι του ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσουν σε μια τέτοιας αναλογίας γκάφα και ανακαλύψουν ξανά τον Κολοσσό της Ρόδου. Μάρδας, Σπίρτζης, Φλαμπουράρης, αλλά και Μπαλτάς, Φίλης, Φάμελος, Γεροβασίλη είναι ικανοί για τα πάντα. Γιατί να μην τον βρούνε; Εδώ ανακαλύψανε την «ανάπτυξη».

Ολόκληρη η Ελλάδα έχει τρελαθεί από τα μπιλιέτα της Εφορίας, από την αύξηση του ΦΠΑ, από την ακρίβεια, από τα κανόνια των επιχειρήσεων που αφήνουν χιλιάδες κόσμου στο δρόμο, από την απόγνωση του κοψίματος του ΕΚΑΣ και της μείωσης των συντάξεων. Βοά ολόκληρη η χώρα υπό την απειλή του «κόφτη», άρχισαν οι πλειστηριασμοί και οι κυβερνητικοί μας χαμογελούν, κάνουν αστειάκια, καμαρώνουν τα χάλια τους και τα χάλια της χώρας. Κέρδισαν λίγο χρόνο ακόμα, υπόσχονται ανάπτυξη. Ανάπτυξη, όταν ανατινάζονται όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες, μπαίνουν λουκέτα ή αλλάζουν έδρα. Ανάπτυξη, όταν όλα τα μέτρα που παίρνονται ομολογείται ανοικτά ότι είναι υφεσιακού χαρακτήρα. Τότε, από πού προκύπτει η ανάπτυξη; Από τις ξένες επενδύσεις, όταν η φορολογική κλίμακα συνεχώς αυξάνει για να μαζευτούν οι τόκοι και τα χρεολύσια των δανειστών; Γιατί να επενδύσουν εδώ; Μα δεν καταλάβατε… θα είναι από την «αξιοποίηση», καλέ, της δημόσιας περιουσίας μέσα από το Υπερταμείο… Λεφτά μπορούν να έρθουν μόνο από την εκποίηση – ξεπούλημα, αλλά και αυτά θα πάνε κυρίως στην εξυπηρέτηση του χρέους και μέρος στους αετονύχηδες υπεργολάβους.

Λεφτά υπάρχουν και θα τα φάμε. Υπάρχουν περίπου 40 δισ. που τραβήχτηκαν από τις τράπεζες και κρύφτηκαν στα σεντούκια. Σε 1-2 χρόνια θα τα φάμε σε Υγεία, φόρους, ΕΝΦΙΑ, πρόστιμα, κατασχέσεις κ.λπ. Μετά υπάρχει και το μοντέλο Βομβάη. Μια πόλη 22 εκατομμυρίων. Τα 11 ζούνε σε παραγκουπόλεις από τα απόβλητα της άλλης μισής πόλης. Μια παράλληλη οικονομία αναδύεται μέσα από την ανακύκλωση σκουπιδιών κάθε είδους, οι άνθρωποι και τα απόβλητα γίνονται ένα, δεν ξεχωρίζουν. Συνηθίσαμε να βλέπουμε συνανθρώπους μας να ψάχνουν στα σκουπίδια. Τώρα θα συνηθίσουμε και τις φαβέλες στην ελληνική τους έκδοση. Η φτώχεια θα εξαπλωθεί ενώ θα χτυπάνε οι καραμούζες-βουβουζέλες της ανάπτυξης. Η μεγαλύτερη κοινωνική αρρώστια, η φτώχεια, χτυπά την πόρτα των 2/3 του ελληνικού πληθυσμού.

Τι να είδε ο Τσίπρας με τα γυαλιά που του φόρεσαν οι Κινέζοι στην τεχνολογική έκθεση και κουνιόταν σαν παιδάκι; Μετά, βέβαια, είπε στα αγγλικά τη φράση «…σε λίγο τα γυαλιά θα φτιάξουν και καφέ», που δεν καταλάβαιναν, φυσικά, με τίποτα οι Κινέζοι τι ήθελε να πει. Έτσι και εδώ την ανάπτυξη θα την δούμε με τέτοια γυαλιά. Και πού ’σαι: Πιάσε έναν εσπρέσο φρέντο λούνγκο για τον Αλέκο (Φλάμπ) γιατί έπιασαν ζέστες…

Δεν ακούτε την οργή και τη σιωπή του κόσμου. «Αναπτύσσεστε»…

Facebook Comments Box

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!