[…] Με την Ελλάδα να έχει μετατραπεί και επίσημα σε προτεκτοράτο -και να έχει ξεπουληθεί για έναν αιώνα-, η Βουλή είναι ένας θίασος σκιών που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στους πολίτες που την εξέλεξαν. Βέβαια, προσφέρει πολλά στους βουλευτές και τους υπουργούς, οπότε θέλουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους. […] Οι κοκορομαχίες ανάμεσα στους βουλευτές της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πείθουν κανέναν πια -εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, αφού είναι επίσης προφανές πως όλοι αυτοί ανήκουν στο ίδιο σύστημα […] Η Ελλάδα έγινε μια χώρα που δεν έχουν σημασία ούτε οι εκλογές, ούτε η Βουλή, ούτε τα κόμματα, ούτε το Σύνταγμα, ούτε τίποτα. Μια χώρα-φάντασμα.

[…] Συνταγματική αναθεώρηση για ένα Σύνταγμα που οι κυβερνήσεις έχουν ξεσκίσει και ακυρώσει, χωρίς να έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Ποιο είναι το νόημα της συνταγματικής αναθεώρησης ενός Συντάγματος, όταν δεν τηρείται ούτε καν το πρώτο άρθρο του;

«…Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα».

Η πραγματική αναθεώρηση του Συντάγματος είναι να το εφαρμόσεις· το υπάρχον Σύνταγμα της Ελλάδας μπορεί να έχεις και αδύνατα σημεία, αλλά είναι αρκετά προοδευτικό. Δεν γράφει πουθενά το Σύνταγμα πως είναι καλό να ξεπουλάς την Ελλάδα, ούτε πως πρέπει να μετατρέπεις το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος από ΟΧΙ σε ΝΑΙ.

Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει κάποια στιγμή να υπερασπιστούν το Σύνταγμά τους. Δηλαδή, να υπερασπιστούν τη χώρα τους, τις ζωές τους και την αξιοπρέπειά τους. Αν δεν το κάνουν αυτοί, δεν πρόκειται να το κάνει κανένας άλλος για αυτούς.

Άλλωστε, στο άρθρο 120, τους ζητάει να το υπερασπιστούν: «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

«Να αντιστέκονται με κάθε μέσο», αναφέρει ξεκάθαρα το Σύνταγμα, και θέλω να καταγγείλω το Σύνταγμα γιατί δεν καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται.

… Το Σύνταγμα καταλύθηκε από εκλεγμένες κυβερνήσεις. Το Σύνταγμα καταλύθηκε με την ανοχή των Ελλήνων πολιτών. Τώρα, μόνο οι Έλληνες μπορούν να αντισταθούν με κάθε μέσο και να απελευθερώσουν την πατρίδα τους. Εγώ λέω πως θα το κάνουν. Γιατί πια είναι θέμα αξιοπρέπειας. Και μόνον.

 

Pitsirikos.net
(αναδημοσίευση αποσπασμάτων)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!