Άμεση κινητοποίηση στον Πύργο απέτρεψε πλειστηριασμό σπιτιού για χρέος… 200 ευρώ. Του Ζαχαρία Ρουστάνη

Ποιος είπε πως ο πολίτης είναι τελείως ανυπεράσπιστος και μόνος στην κρίση;
Ποιος δεν βλέπει τις δομές αλληλεγγύης που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, σε μια κοινωνία που δεν θα κάνει τόσο εύκολα τη χάρη στους εχθρούς της να βαρέσει διάλυση…
Ένας άνθρωπος αντιμέτωπος με μια εταιρία, τη Wind, στον Πύργο Ηλείας, κινδύνευε να χάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό για χρέος 200 ευρώ. Αμέσως κινητοποιήθηκε η τοπική κοινωνία. Στο πλευρό του βρέθηκαν μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης STOP στις Κατασχέσεις και τους Πλειστηριασμούς, μέλη του κινήματος Δεν Πληρώνω, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεκάδες απλοί πολίτες. Συγκεντρώθηκαν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου όπου θα γινόταν ο πλειστηριασμός και τον απέτρεψαν.
Ταυτόχρονα, η έντονη κατακραυγή πολλών πολιτών μέσω Facebook και Twitter στις σελίδες της Wind ανάγκασε την εταιρία να βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια δηλώνοντας πλήρη άγνοια. Απολογήθηκε για τον πλειστηριασμό και τον απέδωσε στον υπερβάλλοντα ζήλο μιας δικηγορικής εταιρίας που είχε αναλάβει τη… βιωσιμότητα της οφειλής!

Δημιουργήθηκε επιτροπή
Για την τοπική κοινωνία, αποτελεί μια πρώτη νίκη κατά των πλειστηριασμών – κι έτσι πανηγυρίστηκε. Αρκετοί συνειδητοποίησαν την αναγκαιότητα της συνέχειας. Να δημιουργηθεί μια πλατιά επιτροπή αλληλεγγύης που «να αποτρέπει στο εξής κάθε απειλή κατά περιουσιακού στοιχείου από όπου κι αν προέρχεται», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην Wind: «Που να αποτρέπει την όρεξη και τα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης και της τρόικας για να αρθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας».
Ένας από τους πολίτες που συμμετείχαν στην οργάνωση αυτής της κινητοποίησης αλληλεγγύης δήλωσε: «Κάθε πλειστηριασμός κατοικίας είναι μια οικονομική βία και σήμερα αποτρέψαμε αυτήν τη βία και τον συγκεκριμένο άνθρωπο να μείνει άστεγος. Από σήμερα δημιουργείται μια πλατιά Επιτροπή Αλληλεγγύης που θα αποτρέπει τον οποιοδήποτε πλειστηριασμό, όχι μόνο από μια πολυεθνική -και ντροπή της- αλλά και από την εφορία, από τις τράπεζες, από όσα προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας. Κανένας άνθρωπος, κανένα παιδί χωρίς σπίτι».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!