► Στρατιωτική εισβολή μεγάλης κλίμακας, υποστηριζόμενη από σφοδρούς βομβαρδισμούς από αεροσκάφη και βαρύ πυροβολικό, ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα η Τουρκία στο βόρειο Ιράκ προκειμένου να εξοντώσει «Κούρδους τρομοκράτες». Η κυβέρνηση του Ιράκ κατήγγειλε την «παραβίαση της εδαφικής μας ακεραιότητας»… αλλά κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Μουγκή η Δύση, μουγκή η Ρωσία, μουγκή η Κίνα, μουγκή άπασα η λεγόμενη διεθνής κοινότητα. Το καθεστώς της Άγκυρας κατέχει στρατιωτικά τη βόρεια Κύπρο και σημαντικό τμήμα της Συρίας, διατηρεί στη μισθοδοσία του τζιχαντιστικές οργανώσεις, πρωτοστατεί στη λιβυκή σύρραξη, απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, έχει βαφτίσει «Γαλάζια Πατρίδα» σχεδόν όλη την Ανατολική Μεσόγειο, παρεμβαίνει ποικιλοτρόπως σε πολλές τρίτες χώρες… αλλά όλοι κοιτούν αλλού – αν δεν φλερτάρουν άγρια με τον Ερντογάν. Οι Κύπριοι, οι Σύριοι, οι Κούρδοι, οι Ιρακινοί και τόσοι άλλοι δεν φτουράνε μία μπροστά στους Ουκρανούς.

► Λίγο νοτιότερα, στην Παλαιστίνη, το κατοχικό καθεστώς του Ισραήλ κλιμακώνει την επίθεσή του στους γηγενείς, με στόχο την επέκταση των κατεχόμενων εδαφών μέσω εκστρατείας τρομοκράτησης των Παλαιστινίων και βίαιης αλλαγής της πληθυσμιακής σύνθεσης στην Ιερουσαλήμ και σε όλη τη Δυτική Όχθη. Προωθεί τους στόχους αυτούς δολοφονώντας εν ψυχρώ αμάχους (18 νεκροί μόνο τις δύο πρώτες εβδομάδες του Απριλίου) και πολλαπλασιάζοντας τους παράνομους (σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο-κουρελόχαρτο) εποικισμούς. Την περασμένη Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός κατοχής εισέβαλε στο τέμενος Αλ-Άκσα της Ιερουσαλήμ και με καταιγισμό χημικών επιχείρησε να διώξει τους Παλαιστίνιους που προσεύχονταν εκεί. Στη διάρκεια της «επιχείρησης» 152 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες, ενώ πάνω από 300 συνελήφθησαν.

► Αυτήν την εβδομάδα το Ισραήλ βομβάρδισε για νιοστή φορά τη Γάζα, τη «μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στον κόσμο», όπου ζουν αποκλεισμένοι σε άθλιες συνθήκες πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. Την ίδια στιγμή στη Δυτική Όχθη ακροδεξιές σιωνιστικές οργανώσεις προσφέρουν αμοιβή σε όσους εισβάλλουν στο τέμενος Αλ-Άκσα σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο και πραγματοποιήσουν εντός του μουσουλμανικού τεμένους θυσίες ζώων για το εβραϊκό Πάσχα! Ο πατήρ Μάνουελ Μουσάλαμ δήλωσε προχθές: «Χριστιανοί και μουσουλμάνοι, ενωμένοι και με το κεφάλι ψηλά, θα δώσουμε και τη ζωή μας ακόμη για να υπερασπίσουμε τους ιερούς τόπους μας στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Οι χριστιανοί θα υπερασπίσουμε το τέμενος Αλ-Άκσα, και οι μουσουλμάνοι την εκκλησία του Παναγίου Τάφου. Δεν θα τα παραδώσουμε ποτέ στον κατακτητή, όποιο κι αν είναι το τίμημα». Ποιος τον ακούει;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!