• Η στήλη, μαζί με τον Δρόμο, θα λείψει τον Αύγουστο. Από Σεπτέμβρη, δεν ξέρω αν θα είμαστε «ΣΥΡΙΖέικη ανθρωπολογία» ή ανθρωπολογία γενικώς, πάντως κάπως θα τα ξαναλέμε. Η ζωή προχωράει… Καλές διακοπές για όσους τα καταφέρουμε. Εύχομαι ξεκούραση και νέες σκέψεις.

 

  • Αντιγράφω σχόλιο από το Facebook: «Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ε. είπε ότι αν είναι κανείς που πιστεύει ότι είναι το χειρότερο μνημόνιο αυτό που φέρνει, να βγει να το πει. Λοιπόν: 1) Είναι το χειρότερο. Αυτά που προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψε είναι τερατώδη και έρχονται κι άλλα, δεν το έχουμε δει ακόμα ολόκληρο το μνημόνιο. 2) Είναι το χειρότερο γιατί το υπογράφει αυτός που έλεγε ότι υπάρχει εναλλακτική, διαψεύδοντας έτσι την ελπίδα. 3) Είναι το χειρότερο γιατί κάθεται πάνω σε άλλα δύο που παραμένουν και γιατί κανένα από τα απαξιωμένα κόμματα δεν θα μπορούσε να φέρει το τρίτο. 4) Ακόμα και αν δεν ήταν το χειρότερο, είναι ντροπή η Αριστερά που θα καταργούσε τα μνημόνια, να λέει τώρα “το μνημόνιό μου δεν είναι χειρότερο, είναι το ίδιο ή λίγο καλύτερο από των άλλων”».

 

  • Συνέβη στην προχθεσινή Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Ο καθένας το καρτελάκι του – πρώτη φορά, ίσως για να φύγουν όλοι με κάποιο ενθύμιο από τη σεμνή τελετή. Τα μέλη της Κ.Ε. είχαν κόκκινο καρτελάκι, πράσινο των νομαρχιακών, μπλε οι βουλευτές κ.λπ. Ήταν λοιπόν μαζεμένοι μερικοί βουλευτές και ρωτάει ένας απ’ αυτούς ένα συνάδελφό του ο οποίος είχε όμως κόκκινο καρτελάκι, διότι ήταν και μέλος της Κ.Ε.: «Γιατί εμείς έχουμε μπλε κι εσύ κόκκινο;». Απάντηση (με σοβαρό ύφος): «Α, το μπλε είναι για όσους ψήφισαν “ναι”». Kάγκελο ο ερωτών.

 

  • Καταδικάζω, βέβαια, το διαχωρισμό εντός ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Είναι κρίμα τώρα που προσπαθούμε να εξαλείψουμε αυτή την ξεπερασμένη αντίθεση στην κοινωνία, να την καλλιεργούμε εντός ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ακόμα ένα δείγμα της απόστασης κομματικού και κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ.

 

  • Ο Γ. Μπουρνούς, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε λέει ότι «χρειαζόμαστε κυβέρνηση αποφασισμένων». Να και μια σωστή κουβέντα!

 

  • Η καλύτερη πρόταση ήταν αυτή για δημοψήφισμα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Σενάριο 1: Να έβγαινε «όχι» στη συμφωνία και να το κάναμε «ναι». Το know-how άλλωστε υπάρχει… Σενάριο 2: Να έβγαινε «ναι» σε χειρότερη συμφωνία από αυτή στην οποία ο κόσμος είχε πει «όχι». Η πρωτοπορία πάντα πιο υπεύθυνη από τις καθυστερημένες μάζες… (κι αυτό κλεμμένο από το Facebook).

 

  • «Όταν η χώρα κινδύνευε να βγει εκτός Ευρωζώνης, ακυρώνοντας μία μεγάλη ιστορική κατάκτηση, ήμασταν και πάλι εκεί. Δεν μας συγκίνησε ξαφνικά η κυβερνητική εξουσία. Ήταν στάση εθνικής ευθύνης να μη συμβάλουμε στην παράταση της αβεβαιότητας. Δεν μείναμε έξω από το πρόβλημα για να μην κινδυνεύσουμε (…) Δώσαμε μάχες για αλλαγές στο πρόγραμμα προσαρμογής, πετυχαίνοντας επιμέρους διορθώσεις. Ξεκινήσαμε διαρθρωτικές αλλαγές. Προετοιμάσαμε την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική στάση της χώρας έναντι της τρόικας. Δώσαμε μάχη για ισοδύναμα μέτρα». Όχι, δεν είναι τωρινές δηλώσεις, είναι λόγια του Φώτη Κουβέλη, όταν ήταν εκείνος κυβερνώσα Αριστερά…

 

  • Έμαθα ότι ΠΑΣΟΚογενές στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ενόψει συνεδρίου έχει μια λίστα με 3.500 νέα μέλη και έτοιμα τα λεφτά της εγγραφής! Ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ ζεσταίνει τις μηχανές του… Για να ξέρουμε και για τι είδους συνέδριο μιλάμε και τι «μάχη» θα δοθεί.

 

Αηδόνης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!