Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη

 

  • Για τα «μύρια» των υπουργών που ξεχνιούνται, αντιγράφω το σχόλιο της πολύ καλής Στήλης Άλατος από το agonaskritis.gr: «Πώς κάνετε έτσι; Την “Κύρου ανάβαση” δεν ακολούθησε “Η κάθοδος των Μυρίων”, κατά τον Ξενοφώντα; Και την ανάβαση της Aριστεράς, η απώλεια των μυρίων των υπουργών. Απλά πράγματα…».

 

  • Υπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδης: «Δεν μας αρέσει αυτό που κάνουμε, δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους που τους άρεσε, αυτή είναι η πολιτική μας διαφορά».

 

  • Είναι σημαντική πολιτική διαφορά αυτή. Του αρέσει του άλλου που σου κόβει τη σύνταξη ή πονάει την ώρα που το κάνει; Η νέα κύρια αντίθεση είναι σαδιστές-μαζοχιστές. Φτάνει πια με αυτή την ψεύτικη αντίθεση μνημονιακών και αντιμνημονιακών…

 

  • Πάντως, εδώ που τα λέμε, και οι προηγούμενοι αυτό λέγανε, ότι «με πόνο ψυχής» ψηφίζουνε τα μέτρα και τα μνημόνια. Με πρώτο διδάξαντα τον ΓΑΠ. Δεν έχουμε και μνήμη χρυσόψαρου, ας βρει κάποιο άλλο επιχείρημα η «δεύτερη φορά Αριστερά».

 

  • Διάβασα ένα άρθρο στην Αυγή. Τίτλος: Καιρός να πάμε μπροστά, όπως η υπόλοιπη Ευρώπη. Αρθρογράφος ο δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων, το έγραψε με αφορμή ένα ταξίδι του στην Ελβετία. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, αλλά δεν πίστευα στα μάτια μου. Πώς οι Ευρωπαίοι εφαρμόζουν τους νόμους, τι πολιτική ηρεμία κυριαρχεί, πώς χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα. Ενώ εμείς οι ιθαγενείς έχουμε μείνει τόσο πίσω…

 

  • Με αφορμή το άρθρο, σκεφτόμουν ότι «ου γαρ έρχεται μόνον» το Μνημόνιο. Φέρνει μαζί και όλα τα ιδεολογικά του υποστηρίγματα και μόνο ένα από αυτά είναι η γνωστή θεωρία της Ελλάδας-Ψωροκώσταινας και των «ανώτερων» Ευρωπαίων.

 

 

  • Ακολουθούν ορισμένα highlights του άρθρου. Για το ασφαλιστικό: Αντιστεκόμαστε στη «συνταγή του ΔΝΤ και της τρόικας» και «έχουμε ένα διαφορετικό σχέδιο», «είναι σχεδόν βέβαιο πως το σχέδιό μας δεν θα ενθουσιάσει τους δανειστές. Ούτε και τους εργοδότες και τις ασφαλιστικές εταιρίες». Παρακάτω: «Ο ΣΥΡΙΖΑ (…) καλείται -σε αντίξοες συνθήκες- να κάνει πολιτική υπέρ της μισθωτής εργασίας και των λαϊκών στρωμάτων, με άλλα λόγια πολιτικές αναδιανομής εισοδημάτων και δικαιωμάτων υπέρ των “από κάτω” της κοινωνικής πυραμίδας». Για τους δανειστές: «Γι’ αυτό θα τους βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας σε κάθε νόμο, σε κάθε μέτρο που θα έχει θετικό ταξικό πρόσημο, το γνωρίζουμε, είμαστε προετοιμασμένοι».

 

  • Το δικό μου ερώτημα είναι το εξής: Εντάξει, τα γράφεις αυτά σε μια ιταλική εφημερίδα, κάποιος θα τσιμπήσει, σιγά μην κάτσουν οι Ιταλοί να διαβάσουν τα προαπαιτούμενα. Πρέπει να το στείλεις να δημοσιευτεί και στο left.gr; Δεν λυπάσαι τους Έλληνες αναγνώστες;

 

  • Είδα κι εγώ τη φωτογραφία που σχολιάστηκε αρκετά, με τις βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ που διαδηλώνουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Δεν καταλαβαίνω το θόρυβο που έγινε. Μπορεί να ψήφισαν τη συμφωνία που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση αλλά διαδηλώνουν για να εξαγνιστούν. Δεν έχετε δει Σιίτες να αυτομαστιγώνονται δημοσίως; Δεν θυμάμαι τότε να διαμαρτυρηθήκατε.

 

Αηδόνης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!