Ξαναβγήκαν παρελαύνοντας και προκαλώντας. Του Μάριου Διονέλλη

Την αναθέρμανση του φασιστικού μίσους και την υπενθύμιση της παρουσίας τους μετά τις διώξεις και τις φυλακίσεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν μέλη της φασιστικής οργάνωσης στο Κερατσίνι και στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Το περασμένο Σάββατο περίπου 100 χρυσαυγίτες «παρέλασαν» σε μια επίδειξη δύναμης από την οδό Π. Τσαλδάρη, μπροστά στο σημείο της δολοφονίας. Οι χρυσαυγίτες έσκισαν το πανό του Συλλόγου Δασκάλων «Ν. Πλουμπίδης», που είχε αναρτηθεί εκεί στη μνήμη του Φύσσα ενώ κατέστρεψαν το μνημείο και ό,τι υπήρχε στο σημείο και θύμιζε τη στυγερή δολοφονία. Η δράση τους δεν περιορίστηκε μόνο εκεί αφού στη συνέχεια επιτέθηκαν στον Αυτοοργανωμένο Χώρο Αλληλεγγύης «Ρεσάλτο», που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και όλα αυτά υπό την πλήρη απάθεια της αστυνομίας.
Η θρασύδειλη παρουσία της Χρυσής Αυγής εντάχθηκε στην προσπάθεια επανεμφάνισης στο πολιτικό προσκήνιο μετά τον καταιγισμό αποκαλύψεων για τη δράση των βουλευτών και άλλων μελών της και ενόψει της κρίσιμης μάχης των εκλογών του Μαΐου. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι λίγη ώρα μετά, το μεσημέρι του Σαββάτου ο Κασιδιάρης και ο Παναγιώταρος ανακοίνωναν, και πάλι με ύβρεις, τις υποψηφιότητές τους για τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής αντίστοιχα.

Νέος γύρος προκλήσεων
Η… προεκλογική επιδρομή προφανώς είναι ενταγμένη σε έναν νέο γύρο προκλήσεων που ακολουθεί η Χρυσή Αυγή και στον οποίο εντάσσονται και οι ύβρεις της βουλευτού Ζαρούλια στο Κοινοβούλιο περί «αληταράδων». Για το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταθούν οι «παρουσίες» χρυσαυγιτών καθώς οι επιθέσεις και οι επιδρομές εντάσσονται στην προεκλογική τακτική τους ενόψει των δημοτικών εκλογών και στην προσπάθειά τους να σπείρουν και πάλι το μίσος στις τοπικές κοινωνίες. Ο Κασιδιάρης μίλησε για «πρωτιά» της Χρυσής Αυγής στον Δήμο Αθηναίων, ενώ ήδη σε όλες τις πόλεις στελέχη που φασιστικού μορφώματος ετοιμάζονται να στελεχώσουν δημοτικούς και περιφερειακούς συνδυασμούς.
Σχετικά με τη νέα επίθεση στο Κερατσίνι, ο Σύλλογος Δασκάλων Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» εξέδωσε ανακοίνωση μιλώντας για «επίθεση πολιτικού, ταξικού και ρατσιστικού μίσους» τονίζοντας πως «το περιστατικό αυτό έρχεται να μας θυμίσει ότι ο φασισμός είναι εδώ» και καλώντας σε αταλάντευτη και δυναμική μάχη ώστε «οι φασίστες να γυρίσουν στις τρύπες της Ιστορίας».

Κινδύνεψαν παιδιά
Η επίθεση των χρυσαυγιτών στο χώρο «Ρεσάλτο» δεν έμεινε αναπάντητη από τα λίγα μέλη που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο εσωτερικό του, ενώ η δράση τους καταγράφηκε και από κάμερες και ήδη κυκλοφορεί σε διάφορα βίντεο στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, η μανία των χρυσαυγιτών δεν στράφηκε μόνο κατά των αντιφασιστών αλλά και κατά απλών πολιτών, ακόμα και παιδιών. Οι πέτρες που πετούσαν προς τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο κατέστρεψαν, τελικά, τα τζάμια γειτονικού σπιτιού και μάλιστα σε χώρο όπου βρισκόταν ένα ανήλικο παιδί, το οποίο ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.

Οι γονείς του Π. Φύσσα
Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η οικογένεια του Π. Φύσσα, στην οποία τονίζουν πως «Η καταστροφή του μνημείου και των διαφόρων αντικειμένων-συμβόλων σχετικώς με τη μνήμη του Παύλου, η διανομή κατά τρόπο προκλητικό φυλλαδίων, οι ύβρεις και οι απειλές από παρελαύνοντες, έξω σχεδόν από την οικία μας, με πλήρη στρατιωτική αμφίεση, είναι προφανές ότι στοχεύουν όχι μόνο στον εκφοβισμό και την κατατρομοκράτηση της οικογένειάς μας, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και αποτελούν μια ακόμη μαχαιριά σε όλους εμάς, αλλά και μια μαχαιριά στην ύπαρξη και τη λειτουργία πανανθρώπινων αξιών».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!