Έχει αναδείξει όλα τα κρίσιμα ζητήματα που προκύπτουν από τη δημιουργία των μονοπωλίων στο αεροδρόμιο

Μέσα σε έντονα αγωνιστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο η γενική συνέλευση των μελών του Συνδικάτου Εργαζομένων στις Εταιρίες του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
Στην εισήγηση του προεδρείου έγινε επισκόπηση της πολιτικής κατάστασης της περιόδου γενικά και στον αρνητικό αντίκτυπο που είχαν στους εργαζόμενους του αεροδρομίου οι αλλαγές που σημειώθηκαν στις αερομεταφορές και η πολιτική διαχείρισης των αρχών του αερολιμένα.
Εκτιμήθηκε πως η μόνη συνεπής δύναμη με διαρκή παρουσία στον χώρο είναι το Συνδικάτο που πήρε «πάνω του» και ανέδειξε όλα τα εργατικά και πολιτικά ζητήματα που προκύπτουν από τη δημιουργία των μονοπωλίων στο αεροδρόμιο.
Τα μέλη του Συνδικάτου έθεταν διαρκώς το ζήτημα ενότητας στη δράση όλων των συνδικαλιστικών φορέων για κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων με πολυεπίπεδες δράσεις, κόντρα στο συνδικαλιστικό μοντέλο της υποταγής και της διαχείρισης από το οποίο μόνο το μπλοκ των εργοδοτών βγαίνει κερδισμένο.

Πανελλαδικός συντονισμός
Το πρόγραμμα δράσεων για το 2014, το οποίο υπερψηφίστηκε, περιλαμβάνει συντονισμό σε πανελλαδικό επίπεδο με τα αντίστοιχα συνδικάτα της Θεσσαλονίκης και των Χανίων, την δημιουργία δομών αλληλεγγύης για τους συναδέλφους που έχασαν την δουλειά τους, αλλά και «Μητρώο Ανέργων» που θα έχει σαν στόχο την επαναπρόσληψη των συναδέλφων από τις εταιρίες που νέμονται κερδοφόρες δραστηριότητες.
Τον Απρίλη θα διοργανωθεί ημερίδα – ανοικτή συζήτηση με θέμα το συνδικαλιστικό κίνημα στο αεροδρόμιο και ποιες είναι οι προοπτικές του, προκειμένου να γίνει το «Ελ. Βενιζέλος» πηγή αντίστασης και να επανασυνδεθεί με το υπόλοιπο σ.κ. της χώρας, με στόχο την συγκρότηση συντονιστικού οργάνου όλων των σωματείων.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!