Συνεδριάζει το επόμενο Σαββατοκύριακο η Κ.Ε.

Εντείνονται οι ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Χτες συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και συζήτησε για τις πολιτικές εξελίξεις και την προετοιμασία ενόψει των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή.
Στην εισήγησή του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, επισήμανε ότι η περίοδος είναι κρίσιμη, η κυβέρνηση αποσταθεροποιείται και χάνει κάθε λαϊκή νομιμοποίηση, ενώ οι σανίδες σωτηρίας που βρίσκει δεν μπορούν να κρύψουν τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που θα ενταθούν από τα νέα μέτρα που ήδη δρομολογούνται.
Σύμφωνα με τον Δ. Βίτσα, μεγάλο τμήμα του λαού πιστεύει ότι χρειάζεται να αλλάξει συνολικά η πολιτική κατάσταση και θα αξιοποιήσει σε αυτή την κατεύθυνση το όπλο της ψήφου. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να κινηθεί σε μια σειρά επίπεδα και να πρωταγωνιστήσει τόσο μέσα από μορφές αντίστασης και αλληλεγγύης όσο και οικοδομώντας ένα εναλλακτικό πρόγραμμα.
Σχετικά με τις εκλογές επισημάνθηκε ότι αυτές παίρνουν ένα χαρακτήρα κεντρικής πολιτικής αναμέτρησης και με αυτό το πνεύμα πρέπει να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στις εκλογές για τους δήμους και κυρίως τις περιφέρειες της χώρας. Για τις Ευρωεκλογές συζητήθηκαν και μια σειρά ειδικότερα ζητήματα γύρω από τον τρόπο πλαισίωσης του ψηφοδελτίου και την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο εσωτερικό του κόμματος για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών. Η διαδικασία αυτή προτάθηκε να γίνει σε χρονικό διάστημα κοντά στο τέλος του ερχόμενου μήνα.
Η συζήτηση στη Γραμματεία του κόμματος περιστράφηκε γύρω από το ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και την αναγκαία προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε κάθε ενδεχόμενο, με την κατάθεση μιας σειράς απόψεων και προτάσεων για τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκροτήσει ένα ρεύμα ικανό να οδηγήσει σε μια μεγάλη ανατροπή.
Στο μεταξύ, το επόμενο Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξει σε αποφάσεις σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και την τακτική του κόμματος μπροστά στις επερχόμενες πολιτικές αναμετρήσεις, ενώ για τα ίδια θέματα αναμένεται να ακολουθήσει συζήτηση σε όλες τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!