Αυτή τη στιγμή που γράφουμε, η ισραηλινή κατοχή σκοτώνει περισσότερους άμαχους. Αυτός είναι ο στόχος, βασισμένος και ενθαρρυμένος από τη σιωπή και συνενοχή της «διεθνούς κοινότητας». Παλαιστινιακές Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λένε το αυτονόητο. Καλούν τη διεθνή κοινότητα να δράσει άμεσα, για να σταματήσει την ισραηλινή φρικαλεότητα που δεν έχει τέλος.

Μόνο σε μια μέρα, από το πρωί της Τετάρτης, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 47 ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας. Ανάμεσά τους 16 παιδιά και 10 γυναίκες, 8 μέλη της ίδιας οικογένειας. 214 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, κυρίως άμαχοι. Επίσης, βομβάρδισαν και κατέστρεψαν 41 σπίτια χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

«Με βάση τα δεδομένα, οι υπογράφουσες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων πιστεύουν ότι η τρομοκράτηση των Παλαιστίνιων πολιτών, οι θάνατοι και η καταστροφή κατοικιών είναι ο ξεκάθαρος στόχος της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επίθεσης, που γίνεται με πολεμικά αεροπλάνα, πλοία και βομβαρδισμούς εδάφους. Η κλιμάκωση των βομβαρδισμών της Λωρίδας της Γάζας τη νύχτα όπου το ρεύμα είναι κομμένο κατατρομοκρατεί τα παιδιά και δυσχεραίνει τη μετακίνηση των πολιτών αλλά και την παροχή βοήθειας στα θύματα.

Καταδικάζουμε την κλιμακούμενη ισραηλινή επίθεση και υπογραμμίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα, για άλλη μια φορά, αδιαφορεί για τις νομικές της ευθύνες προς τον πληθυσμό. Αδιαφορεί για τη συμβουλευτική απόφαση που εκδόθηκε πριν από δέκα χρόνια από το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης σχετικά με το Τείχος της Δυτικής Όχθης και για την έκθεση της Διερευνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για τη Γάζα (Έκθεση Γκόλντστοουν), γεγονός που αυξάνει την ατιμωρησία για τη διάπραξη σοβαρότατων παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου και ενθαρρύνει τις ισραηλινές δυνάμεις να διαπράττουν περισσότερα εγκλήματα κατά των Παλαιστίνιων.

Οι επιθέσεις που διεξάγονται αυτή τη στιγμή αποτελούν εγκλήματα πολέμου, κυρίως γιατί συστηματικά στοχοποιούν άμαχους και σκόπιμα βομβαρδίζονται σπίτια και δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. Ζητούμε από τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, παρέχοντας προστασία στους πολίτες και να ενεργοποιήσει μηχανισμούς λογοδοσίας και δίωξης όσων διατάζουν ή διαπράττουν εγκλήματα πολέμου. Επίσης, καλούμε τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να επικυρώσει άμεσα τη Σύμβαση της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ώστε να διωχθούν ύποπτοι Ισραηλινοί εγκληματίες πολέμου και να διασφαλιστεί ότι δεν θα απολαμβάνουν ασυλία».

Παλαιστινιακό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (PCHR), Γάζα

και άλλες οργανώσεις

https://www.pchrgaza.org/

 

Σύλλογος Ιντιφάντα

https://intifadagr.wordpress.com/

 

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!