Ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα του ξεπουλήματος η «βελτιωμένη» προσφορά της Lamda Development

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, σχετικά με την νέα προσφορά της Lamda Development για το ξεπούλημα του Ελληνικού. Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της, «η “βελτιωμένη” οικονομική προσφορά της οικογένειας Λάτση για το Ελληνικό -από τα 70 στα 130 ευρώ ανά τ.μ. για το μεγαλύτερο και καλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης- είναι ένας ακόμη κρίκος, ο πιο βαρύς, στην αλυσίδα της σκανδαλώδους εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Όπως και στον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΣΦΑ και τον Ερημίτη της Κέρκυρας ακολουθήθηκε αυτό που τείνει να γίνει το τυπικό “μοντέλο” ιδιωτικοποίησης: “Ενθουσιώδης” αρχική συμμετοχή, μία και μοναδική προσφορά στο τέλος!».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει τον κοινωνικό αποκλεισμό που θα επιφέρει «η παράδοση στην ιδιωτική κερδοσκοπία των 6.240 στρεμμάτων του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού και 955.000 τ.μ. παραλιακής ζώνης με 3,5 χιλιόμετρα ακτογραμμής, συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, που θα μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου, σε “γκέτο πλουσίων”, με υπερπολυτελείς κατοικίες και επτάστερα ξενοδοχεία, με ουρανοξύστη(!) πάνω στο κύμα, κατά τα παρωχημένα πρότυπα της Ισπανίας ή του Ντουμπάι, με μεγάλα εμπορικά κέντρα, καζίνο και δυο ακόμη ουρανοξύστες στα ενδότερα με αποκλεισμό της πρόσβασης των πολιτών του Λεκανοπεδίου στη θάλασσα κατά το μεγαλύτερο τμήμα της ακτογραμμής και χωρίς δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης κατά το υπόλοιπο».
Επίσης, ξεκαθαρίζει πως «η υπόσχεση για δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, δεν προκύπτει από καμιά μελέτη. Περιμένουν τον “επενδυτή” να τους δώσει το δικό του ειδικό σχέδιο ιδιωτικής χωροταξίας και πολεοδόμησης για να το βαφτίσουν “δημόσιο συμφέρον”. Αντίθετα είναι βέβαιο ότι, αντί για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μιας ήπιας ανάπτυξης, θα πέσουν χιλιάδες λουκέτα και θα χαθούν δεκάδες χιλιάδες υπαρκτές, σήμερα, θέσεις στους εμπορικούς δρόμους των Νοτίων, στο Παλιό Φάληρο, τον Άλιμο, το Ελληνικό, την Αργυρούπολη και τη Γλυφάδα – όπως ακριβώς έγινε μετά την εγκατάσταση των Mall στο Μαρούσι και τον Άγιο Δημήτριο».
Όσον αφορά τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ότι, όταν με την ψήφο του ελληνικού λαού αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, δεν θα διστάσει, όπου δεν διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον να αναθεωρήσει ειλημμένες αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένων και συμβάσεων. Είναι στο χέρι όλων μας οι Ευρωεκλογές ν’ ανοίξουν την τελευταία πράξη ανατροπής αυτής της πολιτικής, που κατέστρεψε τη χώρα και διέλυσε τις ζωές των ανθρώπων. Είναι στο χέρι μας τελικά το Ελληνικό να γίνει η εμβληματική ναυαρχίδα όχι μιας ήττας, αλλά ενός ωραίου και τελικά νικηφόρου αγώνα, που θα εξασφαλίσει αισθητά καλύτερες συνθήκες ζωής όχι σε φωτογραφίες από μακέτες, αλλά σε εκατομμύρια πραγματικούς ανθρώπους».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!