Αρχική αρχείο στηλών media «Ιδιαίτερα μαθήματα» από το ΔΝΤ και σε δημοσιογράφους

«Ιδιαίτερα μαθήματα» από το ΔΝΤ και σε δημοσιογράφους

Της Ματίνας Παπαχριστούδη.

Μια πληροφορία -δεν διαψεύστηκε, δεν αναπαρήχθη- προκαλεί εντύπωση και είναι χαρακτηριστική της λειτουργίας του συστήματος μαζικής χειραγώγησης που επιχειρείται για την απόλυτη επικυριαρχία του ΔΝΤ στην ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα. Λίγο πριν από την επικύρωση της συμφωνίας στη Βουλή, πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα τρεις συναντήσεις – εκπαιδευτικά «σεμινάρια» για την κατανόηση των μέτρων που θα επιβληθούν στην ελληνική οικονομία, την ανάγκη επιβολής τους και τις μεθόδους προώθησης τους στην κοινή γνώμη.

Τα, κατ’ ευφημισμό, works shops, με εκλεκτική πληροφόρηση για λίγους, οργανώθηκαν από την εταιρία Civitas, η οποία προφανώς και πληρώθηκε για αυτές τις συναντήσεις από τα «αφεντικά» διοργανωτές. Εκλήθησαν και συμμετείχαν Έλληνες επιχειρηματίες, εκδότες, ιδιοκτήτες Μέσων και αρκετοί δημοσιογράφοι. Το star system, δηλαδή, που απαρτίζει στην παρούσα φάση την ομάδα κρούσης στην τυφλή υποστήριξη παράδοσης και καθυπόταξης της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας στο ΔΝΤ.

Δυστυχώς, η πληροφορία δεν αναφέρει το όνομα ή τον τίτλο του διοργανωτή. Ο καθένας, ωστόσο, μπορεί να τον φανταστεί. Σε μια περίοδο που φουντώνει η αγανάκτηση και η αντίδραση του κόσμου, όσα και αν πουν τα τηλεοπτικά δελτία αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης, απέναντι στο πολιτικό σύστημα αλλά και στο πανίσχυρο μιντιακό, ανάλογες κινήσεις «πεφωτισμού» συγκεκριμένης ομάδας, δημιουργούν νέα δεδομένα στη λειτουργία των μηχανισμών του λόμπινγκ.

Ούτε είναι τυχαίο ότι, αίφνης, ορισμένοι αστέρες των Μedia σε γραπτό Τύπο και τηλεόραση έβγαλαν γλώσσα ακόμη και στα πρώην αφεντικά τους, το πολιτικό σύστημα, λοιδορώντας, ειρωνευόμενοι τις πρόσφατες αντιδράσεις βουλευτών στην επιχείρηση απαξίωσης του Κοινοβουλίου.

Προφανώς μετακινήθηκαν σε άλλη ισχυρή ομάδα και ανέλαβαν, ως συνήθως, να κάνουν εργολαβικά την προώθηση των σκοτεινών σχεδίων με κέντρα εκτός πια χώρας. Και μαζί τους, δίπλα τους, ως υποβολέα έχουν τους επιχειρηματίες που δίνουν τις εντολές για τη μαζική επιχείρηση χειραγώγησης του κόσμου και συκοφάντησης κάθε αντίδρασης. Σε αυτή την επιχείρηση δεν προκαλεί έκπληξη ο ρόλος συγκεκριμένων γραφίδων σε ισχυρά συγκροτήματα Τύπου οι οποίες (κατ’ εντολήν;) διακρίνονται τις τελευταίες μέρες στη στοχοποίηση προσώπων της Αριστεράς.

Σχόλια

Exit mobile version