Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Η κρυφή αποστολή του Παναγιώτη Ψωμιάδη

Η κρυφή αποστολή του Παναγιώτη Ψωμιάδη

Του Γιάννη Βορινού. Ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει στοιχειώδη πολιτικό σχεδιασμό το καταλαβαίνει πλέον και ένα μικρό παιδί.

Το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά κινείται μεταξύ Δικτύου 21 και άκρατης συνομωσιολογίας, ενώ και ο έμπειρος κ.Μιχελάκης βάζει το ένα αυτογκόλ μετά το άλλο. Ακόμη και έτσι όμως δεν είναι τουλάχιστον εύκολα κατανοητή η επιλογή του Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη θέση του συντονιστή της προεκλογικής εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας στη Μακεδονία.
Ο Ψωμιάδης είναι υπόδικος, έχει εκπέσει από το αξίωμα του περιφερειάρχη και έχει ταυτιστεί με αυτό που περιγράφεται ως διαφθορά των κρατικών λειτουργών. Μάλιστα έχει συνδεθεί κατά καιρούς με τοκογλύφους, λαμόγια και όλο το γαλάζιο σύστημα στη Θεσσαλονίκη που έχει γεννήσει από τον Καραμπέρη και το Βελόπουλο, μέχρι τους κουμπάρους και τον Παπαγεωργόπουλο. Επομένως κανείς νοήμων άνθρωπος που είτε από αριστερή, είτε από δεξιά αφετηρία πιστεύει ότι στην Ελλάδα το πελατειακό σύστημα και η διαφθορά βασίλευαν, δεν πείθεται από μια τέτοια επιλογή.
Από την άλλη ακόμη και ο πιο χαλαρός νεοφιλελεύθερος που είχε τη διάθεση να ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία, απέναντι στον επελαύνοντα κομμουνιστικό κίνδυνο, έχει ακόμη στη μνήμη του τον Ζορό Ψωμιάδη, που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στο προφίλ του σύγχρονου τεχνοκράτη.
Τι μας μένει λοιπόν; Μερικοί εκατοντάδες μεσήλικές που ο Ψωμιάδης στάθηκε στο πλευρό τους στο παρελθόν και τους βόλεψε κάπου συμβασιούχους, άνθρωποι πάνω από 70 ετών στα χωριά της Κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως η μεγάλη δεξαμενή του εθνικιστικού μπλοκ της Βορείου Ελλάδας που γιόρταζε μαζί με τον Πανίκα τα γενέθλια του Μ.Αλέξανδρου κάθε χρόνο στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
Και σε αυτούς ακριβώς απευθύνεται ο Ψωμιάδης. Ο έκπτωτος περιφερειάρχης απευθύνει ανοιχτά το κάλεσμα του στους Χρυσαυγίτες, δηλώνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την Χρυσή Αυγή και αποκαλεί στελέχη και οπαδούς της ακροδεξιάς συμμορίας άλλοτε «αδέλφια» και άλλοτε «παιδιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή». Άλλωστε όπως ο ίδιος τονίζει: «Μία οικογένεια είμαστε, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δώδεκα συνιστώσες του».

 

Σχόλια

Exit mobile version