Διάφορα
Δευτέρα 18-Κυριακή 24/6
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις που διοργανώνει το Ινστιτούτο Θερβάντες, το πολιτιστικό περιοδικό Sol Latino και το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος, παρουσιάζει την ποικιλομορφία του ισπανικού, πορτογαλικού και λατινοαμερικάνικου πολιτισμού. Η δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ, από 18 έως 24 Ιούνη, είναι αφιερωμένη στη λογοτεχνία και περιλαμβάνει συναντήσεις με συγγραφείς και ποιητές, βιβλιοπαρουσιάσεις, και μουσικές βραδιές, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση βιβλίων και αντικειμένων λαϊκής τέχνης. Καθημερινά από τις 18:00 στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23.

Τετάρτη 20/6
Προβολή της ταινίας Εγώ είμαι ένας άλλος: από την θεραπεία (18 άνω) στην κοινωνική ένταξη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Γιώργο Ζέρβα- σκηνοθέτη, Κατερίνα Μάτσα- ψυχίατρο, Επιστημονικά υπεύθυνη 18 άνω & Γιάννη Κολμανιώτη – αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Νέας Ιωνίας στις 21:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Νέας Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ 4.

Θέατρο
Παρασκευή 22/6
Η θεατρική ομάδα της κοινωνικής επανένταξης του «18 άνω» παρουσιάζει Το μεγάλο μας τσίρκο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Στις 21:00 στο θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι, σταθμός Μετρό Κεραμεικός.

Βιβλίο
Έως Κυριακή 24/6
Για ένατη χρονιά ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης – Γρ. Γρηγορίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών της περιοχής διοργανώνει Έκθεση βιβλίου στην κεντρική Πλατεία της Ηλιούπολης. Η έκθεση πλαισιώνεται από συναντήσεις με συγγραφείς, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα. Καθημερινά από τις 19:30 έως τις 23:00 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Εκθέσεις
Έως Σάββατο 23/6
Με γενικό τίτλο Κοβάλτιο και Πορσελάνη, η ζωγράφος Όλγα Αλεξοπούλου παρουσιάζει έργα εμπνευσμένα από την παραδοσιακή κινέζικη τεχνική ζωγραφικής με κοβάλτιο πάνω σε πορσελάνη. Τοπία με φουσκωμένες θάλασσες, απόκρημνες χαράδρες κι άγρια βουνά, σαν κι αυτά που υπάρχουν γύρω μας, αλλά και βαθιά μέσα μας. Στην Gallery Kourd, Φαναριωτών και Κασσιανής 2, Λυκαβηττός  Ώρες λειτουργίας: Τρ.- Παρ. 11:00-14:00 & 18:00-21:00, Σάβ. 11:00-14:00.

Έως Σάββατο 23/6
Η νέα σειρά έργων της εικαστικού Σοφίας Παπαθανάση με γενικό τίτλο Art Remedy διαπνέεται από την πεποίθηση πως η τέχνη μπορεί να αποτελεί μια αναλγητική και θεραπευτική δίοδο, ένα σημαντικό μεσάζοντα για την επίτευξη της εσωτερικής γαλήνης, με αποτέλεσμα την απαλλαγή αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων τόσο του δημιουργού όσο και του «αποδέκτη της». Στο Art Zone 42, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Άγαλμα Τρούμαν. Ώρες λειτουργίας: Τρ. Πέμ. Παρ. 11:00-15:00 και 17:30-21:00 Τετ. Σάβ. 11:00-15:00.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!