Διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν την Πέμπτη το απόγευμα μέλη της περιφερειακής παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε» και της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή πόλη» για την κατά 40% αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τάσος Κουράκης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Θεοδωρόπουλος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Με σύνθημα «Δεν θα κρυώσουμε, θα τους παγώσουμε», τα μέλη της δημοτικής και περιφερειακής παράταξης μοίρασαν ενημερωτικό υλικό σε πεζούς και στα μαγαζιά του κέντρου, καλώντας τους να αντισταθούν στο μέτρο που επιβάλλει η κυβέρνηση.
Ο Τάσος Κουράκης δήλωσε ότι «είναι κοινωνικά προκλητικό όταν τα εισοδήματα για το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού μειώνονται όλο και περισσότερο, η κυβέρνηση να αυξάνει την τιμή του πετρελαίου.
Οι επιπτώσεις αυτού του μέτρου θα είναι τραγικές και θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση των εργαζομένων και των ανέργων. Στο φετινό χειμώνα του ΔΝΤ και στα μέτρα που θέλουν να μας επιβάλλουν εμείς απαντάμε ότι “δεν θα κρυώσουμε, θα τους παγώσουμε”» Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε με τη σειρά του ότι «η κυβέρνηση, αγνοώντας την άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία μας έχει φέρει, εξαγγέλλει ότι η θέρμανση θα είναι 40% πιο ακριβή. Τόσο το πετρέλαιο όσο και το φυσικό αέριο θα γίνουν είδη πολυτελείας. Η κυβέρνηση και η τρόικα μας βάζει το δίλημμα ή θα κρυώσουμε ή θα πεινάσουμε. Η κυνικότητα που χαρακτηρίζει αυτό το μέτρο είναι φανερή, δεδομένου ότι το 50% της τιμής αντιστοιχεί σε φόρους του κράτους. Αν η κυβέρνηση έχει στοιχειώδη κοινωνική ευθύνη, πρέπει να μειώσει τη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης και να δώσει επίδομα θέρμανσης στο 1 εκατ. ανέργους που θα έχουμε το φετινό χειμώνα. Εμείς, από την πλευρά μας, καλούμε τον κόσμο να κινητοποιηθεί, γιατί μόνο με τη συλλογική αντίσταση «Μπορούμε να τους σταματήσουμε».
Λ.Α.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!