«Η πολιτική στο Ισραήλ απαξιώθηκε με διάφορα σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων -μεταξύ των χειροτέρων- των κατηγοριών για βιασμό εναντίον του πρώην προέδρου της χώρας Moshe Katsav. Η αστυνομία επίσης διερευνά κατηγορίες για διαφθορά εναντίον του Avigdor Lieberman, σημερινού υπουργού Εξωτερικών.

Την περασμένη βδομάδα, η αστυνομία συνέλαβε τον Uri Messer, στενό συνεργάτη του Olmert, για υπόθεση δωροδοκίας. Ο πρώην επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Shula Zaken, επίσης θα κληθεί να καταθέσει. Τέσσερα άλλα πρόσωπα έχουν ήδη συλληφθεί», έγραψαν οι Times.
«Η αστυνομία ανέκρινε τον πρώην πρωθυπουργό επί οκτώ ώρες για το “Holyland project”, το οποίο περιγράφεται σαν ένα από τα χειρότερα σκάνδαλα στην ισραηλινή ιστορία. Ο Olmert χαρακτηρίστηκε από την αστυνομία ως ο κύριος ύποπτος για το σκάνδαλο. Εκτιμάται ότι δωροδοκήθηκε με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια κατά τη διάρκεια της ανέγερσης του συγκροτήματος Holyland στην Ιερουσαλήμ, όταν ήταν δήμαρχος της πόλης. Ο Olmert δικάζεται παράλληλα και για άλλα σκάνδαλα διαφθοράς. Τουλάχιστον άλλοι πέντε έχουν συλληφθεί για την ίδια υπόθεση, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρώην δήμαρχος της Ιερουσαλήμ Uri Lupolianski», αναφέρεται στην εβραϊκή ενημερωτική ιστοσελίδα JTA.
Δημοσιογράφοι και αναγνώστες συνεχίζουν να γράφουν αρνητικά σχόλια για το τερατώδες συγκρότημα πανάκριβων πολυτελών κατοικιών που μουντζουρώνει το τοπίο της Ιερουσαλήμ, χτισμένο πάνω σε ένα λόφο που κάποτε ήταν πευκόφυτος και ανήκε στον αραβικό οικισμό Καταμόν. Τέτοια τέρατα χτίζονται σε όλη τη Δυτική Όχθη.
«Ο πρώην πρωθυπουργός και δήμαρχος της Ιερουσαλήμ Olmert έπαιρνε χοντρούς φακέλους με χρήματα από τον Εβραιοαμερικανό επιχειρηματία Morris Talanski. Αλλά ο Olmert κατηγορείται και για σκάνδαλα την εποχή που ήταν υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας. Ας σημειωθεί ότι ο Olmert, το 2006, είχε ανακηρυχθεί ως ο ικανότερος πολιτικός του Ισραήλ από το περιοδικό Time», γράφει ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων Patrick Moser.
Η ιστορία αυτή αποκαλύπτει τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την κατάληψη των αραβικών εδαφών. Χοντρές μπίζνες και διαφθορά, με προμετωπίδα το σιωνιστικό όνειρο για παραπλάνηση της διεθνούς κοινής γνώμης και των φτωχών του Ισραήλ. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, κυρίως από τις ΗΠΑ (οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του εποικισμού), και μηχανισμοί του κράτους (στρατός, αστυνομία, δικαστές, αυτοδιοίκηση) που αναλαμβάνουν την εφαρμογή. Ο βασικός σχεδιαστής των διαχωρισμών και μάρτυρας στις υποθέσεις ανέγερσης του τείχους του αίσχους και της επέκτασης των εβραϊκών οικισμών είναι ο Danny Tirzeh, πρώην συνταγματάρχης και νυν εκπρόσωπος των μεγαλοεργολάβων που χτίζουν 14.000 σπίτια για 45.000 Εβραίους, εκδιώκοντας τους Παλαιστίνιους κατοίκους. «Όλα αυτά βεβαίως, για το καλό του Σιωνισμού, του εβραϊκού λαού, την αιώνια πρωτεύουσα του Ισραήλ και… πολλά λεφτά», επισημαίνει ειρωνικά και πικρόχολα ο Γιούρι Αβνέρι, αναρωτώμενος αν «μπορούμε να διακινδυνεύουμε το μέλλον του Ισραήλ, προκειμένου οι καρχαρίες της γης να κερδίζουν περισσότερα εκατομμύρια».
Εντωμεταξύ, σε διάφορες πόλεις του Ισραήλ η αστυνομία αναζητεί αυτούς που κόλλησαν αφίσες με τη φωτογραφία Olmert Wanted!

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!