Του Ιάσονα Μπάντιου

 

Στο top5 γραφικότητας της Θεσσαλονίκης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ενταχθεί η τοποθέτηση του αγάλματος της Βασίλισσας Όλγας Κωνσταντίνοβνα από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας 20.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης αποφάσισε τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου, και όχι την πρώτη του Απρίλη, τη χωροθέτηση του μνημείου και τη συγκρότηση επιτροπής κρίσης και παραλαβής του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του δήμου, «Στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2016 ως έτους Ελλάδας-Ρωσίας, η Πανρωσική Στρατιωτική-Ιστορική Ένωση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τη φιλοτέχνηση του αγάλματος της Βασίλισσας Όλγας Κωνσταντίνοβνα και τη δωρεά του στο Δήμο Θεσσαλονίκης».

«Δεδομένου ότι η χωροθέτηση του μνημείου κρίνεται σκόπιμο να γίνει επί της ομώνυμης οδού, η Υπηρεσία Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών του Δήμου προτείνει ως χώρο υποδοχής του αγάλματος αυτόν που βρίσκεται επί της οδού Βασ. Όλγας 20 και δίπλα στο διατηρητέο κτίριο του πρώην Ιταλικού Προξενείου, υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη θέση δεν εμποδίζει τη διέλευση των πεζών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Διοίκηση Μπουτάρη μάς έχει συνηθίσει σε περίεργες προτάσεις και επιλογές, ωστόσο η συγκεκριμένη αποτελεί τραγέλαφο για την πόλη και πλήττει την κουλτούρα της. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατάφερε να κάνει τον κόσμο να κλαίει από τα γέλια.

Σε μια περίοδο κοινωνικής και πολιτικής κρίσης, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν έχει επαφή με τις γειτονιές της πόλης, τις οποίες έχει παντελώς εγκαταλείψει. Ασχολείται με επικοινωνιακές φιέστες, πανηγύρια με ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και ταξίδια των αντιδημάρχων στο εξωτερικό.

Είναι προφανές πως η Θεσσαλονίκη και οι πολίτες της δεν έχουν το δήμο που τους αξίζει, ένα δήμο με μαζικά προγράμματα κοινωνικής πολιτικής για όλους και όλες, ένα δήμο που θα απαντά στα καθημερινά προβλήματα και θα προσπαθεί να βοηθήσει τους πολίτες στην ίδια τους την επιβίωση, τα χρόνια της λιτότητας, της φτώχειας και της ανεργίας.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!