«Η παρουσία των οίκων ανοχής εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προβλέπει την εγκατάσταση των οίκων ανοχής σε περιοχές μη κατοικήσιμες που χαρακτηρίζονται από το πολεοδομικό σχέδιο ως βιοτεχνικές και βιομηχανικές.

Ο κ. Μπουτάρης δημιουργεί ένα νέο «ροζ» εμπορικό κέντρο, νομιμοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου σώματος. Με τη ρύθμιση αυτή θεωρεί, επίσης, ότι δίνει τη λύση στις διαμαρτυρίες των κατοίκων αλλά και των ιδιοκτητών των οίκων ανοχής. «Δώσαμε τη λύση με τη συναίνεση τόσο των κατοίκων όσο και των ιδιοκτητών των οίκων ανοχής», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο παρέχονται και καλύτερες συνθήκες λειτουργίας των οίκων.

Νομιμοποιεί τους οίκους ανοχής και υποστηρίζει τα θύματα εκμετάλευσης
Η απόφαση αυτή ψηφίστηκε χθες από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πρόταση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης για τους Οίκους Ανοχής, που εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων και μέλος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Οίκων Ανοχής, Ανδρέας Κουράκης,. Την πρόταση καταψήφισαν οι δημοτικές παρατάξεις Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη και Λαϊκή Συσπείρωση.
Η ρύθμιση αυτή προβλέπει τη χορήγηση μέχρι 35 αδειών, ενώ αίρει την προϋπόθεση της απόστασης των 50 μέτρων μεταξύ των οίκων ανοχής καθώς η δραστηριότητα θα χωροθετηθεί σε περιοχές μη κατοικίας. Παράλληλα, ορίζεται το χρονικό διάστημα για τη μετεγκατάσταση των υφιστάμενων οικημάτων εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων σε περιοχές με χρήση γης «βιοτεχνική» ή «βιομηχανική» που δεν περιλαμβάνουν χρήσεις κατοικίας στους δώδεκα μήνες.
Ενώ ο δήμος συγκεντρώνει τους οίκους ανοχής «αδειάζοντας» οικόπεδα-φιλέτα για τους μεγαλοεργολάβους (εν όψει και της κατασκευής του Μετρό) στη περιοχή του Βαρδάρη …έκανε δεκτή την πρόταση για τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Γραφείου Προστασίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης θυμάτων εκμετάλλευσης…

Κολυμπήθρα του Σιλωάμ η βιομηχανική περιοχή
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη Τριαντάφυλλος Μηταφίδης θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνοντας ότι «δεν μπορεί μια σοβαρή δημοτική Αρχή να προσπαθεί να απωθήσει έξω από τα όρια του Δήμου τους οίκους ανοχής νομιμοποιώντας παράλληλα τον μεγαλύτερο εξευτελισμό του γυναικείου σώματος. Μια δημοτική αρχή θα έπρεπε να λάβει μέτρα κοινωνικής προστασίας, προκειμένου να απελευθερώσει τις εκδιδόμενες γυναίκες από την σκλαβιά αυτή. Ο Μπουτάρης θεωρεί ότι η βιομηχανική περιοχή είναι η Κολυμπήθρα του Σιλωάμ διαχωρίζοντας τις εκδιδόμενες σε νόμιμες και παράνομες. Αυτή είναι ακραία μορφή υποκρισίας. Εξάλλου, το νόμιμο δεν είναι και ηθικό», προσθέτει ο Τ. Μηταφίδης.

Λ.Α.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!