Ρώμη, μετά τον πόλεμο, μέσα της δεκαετίας του ’50. Καθημερινοί ήρωες και ήρωες του σινεμά, ντίβες και κορίτσια της via Γκαριμπάλντι, φτώχεια και όνειρα στο λευκό πανί, νεορεαλισμός και χολιγουντιανές αυταπάτες… Σ’ αυτή την ατμόσφαιρα κινείται η μουσική κωμωδία Cinecitta των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα, που θα ανέβει στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου από την ομάδα «Άπλετοι κήποι».

Η εν λόγω θεατρική ομάδα δημιουργήθηκε από το Πολιτιστικό Σύλλογο άνω Αμπελοκήπων με στόχο να απευθυνθεί σε όλους όσοι επιθυμούν να έχουν μιαν άλλη προσέγγιση του θεατρικού φαινομένου. Με βασική μέθοδο το θεατρικό παιχνίδι και μέσα από την τεχνική της σωματικής τα μέλη της ομάδας πειραματίζονται, αυτοσχεδιάζουν, τροποποιούν, επινοούν, μετασχηματίζουν, παίζοντας με το τρίπτυχο Δομή-Αποδόμηση-Σύνθεση.

Η Cinecitta, έργο κλασικό στη σύλληψή του προσεγγίζεται με ευρηματικότητα μέσα από την κινησιολογική λεπτομέρεια και τη σύνθεση εικόνων με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής μέσα σε ένα «έξυπνο» σκηνικό που διαρκώς μεταβάλλεται.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί σήμερα αύριο και μεθαύριο και θα επαναληφθεί το τριήμερο 23, 24, 25 Μαΐου 2015, στις 9.15 μ.μ., στο Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, στο Γκάζι). Η μουσική και οι στίχοι είναι της Αφροδίτης Μάνου, η δραματουργική επεξεργασία της Αφροδίτης Παρζακώνη, οι χορογραφίες των Ιφιγένειας Ζαχαριάδου και Κωνσταντίνου Αλευρά και η φωνητική διδασκαλία της Μαρίας Παπαγεωργίου και της Χριστίνας Αυγερίδη.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!